Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 25 июля 2023, вопрос №88854

Перетин кордону дитиною (хлопець) 16 років

Доброго дня шановні відвідувачі сайту.
Питання до спеціалістів.
Чи пропустять на кордоні при виїзді із України дитину (хлопець) 16 років?
Які докумнти крім загранпаспорта та дозволу від одного з батьків можуть вимагати прикордонники і на яких підставах?

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    З України випустять, а от при в'їзді до країн ЄС, скорше за все, виникнуть проблеми. Треба їхати або з батьками, або із супроводжуючою особою, яка має дозвіл від батьків.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Охоче на них відповім!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Так, він має право на виїзд за кордон. Що стосується перетину кордону іноземних держав, раджу це питаня уточнювати у Міграційної або Прикордонної служб.

    Всього доброго. Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Анатолий Клиент 9 месяцев назад

    дякую за відповіді, але я можливо не правильно поставив акцент у питанні.Стосовно дозволу від батьків - з цього боку все буде красиво. А от головне питання, чи потрібно підлітку відмітка ТЦК, або якась інша бумага від цьої організації на проходження українських прикордонників. Бо зараз у приватних чатах лякають тим, що з 16 років невипускатимуть без взяття на військовий облік.Ось це основний посил у питанні.Дуже дякую за відповіді

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Сергію.

    Жодної відмітки не потрібно. Військовий облік в Україні з 17 років.

    Успіхів


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України