Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 21 липня 2023, питання №88707

Ювеніальна справа, спроба самогубства неповнолітньої та наслідки.

Доброго дня, ситуація полягає в тому, що моя сестра, дівчина 17 років, в стані нестабільного емоційного стану вчинила акт селфхарму, тобто порізала собі руки, після чого батьки її доправили до лікарні, де, відповідно до вимог ситуації, лікарі викликали поліцію та засвідчили спробу до самогубства. Питання полягає в тому, що змінилося для сестри щодо вступу до вузу ? Чи зможе вона поступити на спеціальність "право"? Чи поставлять її на якийсь облік? Також доповнюю, що сім`я благополучна, повна, забезпечена, та адекватна. Дівчина на жодному обліку не стоїть, жодних психологічних діагнозів не має. Контекст ситуації полягає суто у нервовому зриві та засвідченні цього нервового зриву відповідними органами. Наразі мати разом із сестрою викликані на певну дату до ювеніальної поліції на розмову. Подальші дані невідомі. Цікавить, які наслідки в цілому з усього цього для родини, та що зміниться для 17-ти річної дівчини яка вчинила цю "спробу" зокрема.
Дякую заздалегідь за відповідь.

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Не бачу підстав для жодних наслідків правового обмежувального характеру. Вони могли би мати місце, якщо б особа стояла на обліку у ПНД, та й то за певних умов.

    У разі виникнення уточнюючих питань, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Вона має право на здобуття освіти та інші права. Вчинення такого акту загалом не впливає на базові речі.

    Всього доброго. Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 9 місяців тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. До поліції матір та сестру викликають через підозру в нанесенні ушкоджень-порізів на руках-не Вашою сестрою, а стороннім зловмисником. Працівники психіатрії викликали поліцію, бо таке практикується в медичній сфері (повідомлення поліції про наявність в пацієнта ушкоджень, можливо-холодною зброєю).

    Наявність небезпеки для життя пацієнта є однією із підстав для примусового поміщення до психіатричного стаціонару. Особа, яка страждає на психічний розлад, може бути госпіталізована до закладу з надання психіатричної допомоги без її усвідомленої письмової згоди або без письмової згоди її законного представника, якщо її обстеження або лікування можливі лише в стаціонарних умовах, та при встановленні в особи тяжкого психічного розладу, внаслідок чого вона: вчиняє чи виявляє реальні наміри вчинити дії, що являють собою безпосередню небезпеку для неї чи оточуючих, або неспроможна самостійно задовольняти свої основні життєві потреби на рівні, який забезпечує її життєдіяльність.

    Ви можете звертатись до мене для надання різноманітних додаткових правових послуг з цього чи інших запитань. Я можу надати Вам детальну юридичну консультацію з рядом різних правничих послуг, написати тексти юридичних документів чи надати інші правові послуги. Я здобув великий та успішний досвід правничої роботи з таких питань.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України