Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 11 липня 2023, питання №88151

хочу подарувати квартиру мамі! що для цього потрібно зробити?

Добрий день , я та мій брат є два співласники(спільна часткова власність 1/2) , в квартирі прописана його неповнолітня дитина з його законною жінкою , його жінка з дитиною живуть закордоном , контакти він з нею не підтримує , я так зрозумів що вони розійшлись. Був в нотаріусі і сказали , що би подарувати свою половину , потрібно що би брат , та жінка яка прописана пішли в ЦНАП та зробили якусь довідку від опікунської ради. Але як це зробити ,якщо жінка закордоном , та з ним контактів не підтримує? чи можна в суд подати на її виписку? Або взагалі враховуючи всі ці нюнаси через суд подарити мамі квартиру , брат (батько дитини) не проти що би я подарив свою частину мамі?

Відповіді юристів (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Євгене!

    Для оформлення дарчої матері Вам потрібна згода брата, а брату, Ваша. Квартира ж, я думаю була куплена до того, як брат одружився?

    Виникнуть питання, натискайте кнопку «звернутись» біля мого фото. Постараюсь на них відповісти.

    • Евген Клієнт 10 місяців тому

      квартиру нам подарила бабця , але вже на той момент як він був одружений, потім ми прописали його дитину та жінку в цю квартиру.Його жінка з дитиною закордоном , я так зрозумів що вони по факту розійшлись,вона з ним жити не буде , але тут в Україні вона рахується його законною жінкою .Був в опікунській службі , то вони сказали , якщо жінка прописана з дитиною в тій квартирі , то потрібно обох батьків , але вот тут нюанс , вона закордоном , можливо з нею вдасться домовитись , то як отримати від неї все необхідне дистанційно? І якщо не вдасться з нею домовитись , то можна якось в суд подати , бо мама непроти що би я їй свою частку подарив і брат теж непроти , але вот ломається через те що жінка закордоном його.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Якщо брат з дружиною розлучився, то ви, як співвласники квартири маєте право виписати жінку з помешкання, надавши в ЦНАП документи, що підтверджують вашу власність на квартиру.

        Крім того прописка дружини в квартирі не заважає Вам і брату оформити дарчу. Дозвіл дружини для того не потрібен.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Ви взагалі маєте право зняти з реєстрації жінку без судового засідання. Для цього просто зверніться до ЦНАПу.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України