Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 01 июня 2023, вопрос №86199

Встановлення батьківства під час розлучення

Доброго дня!Цікавить таке питання. В серпні 2022 року розлучився з дружиною, з якою вже не проживав з кінця травня. В кінці липня вона завагітніла та народила дитину. Дитина по закону (з її слів) записана на мене, дано моє прізвище та по- батькові і в графі батько також зазначений я . Колишня дружина визнає, що дитина не моя . Пропонує звернутися до суду від мого імені, що я відмовляюся від батьківства. Я знаходжусь закордоном. Які в мене можуть бути наслідки та як правомірно вчинити, щоб виключити мене з усіх реєстрів та актів про народження цієї дитини , біологічним батьком якої я не являюся

Ответы юристов (2)

    Иванюк Руслан Эдуардович

    Вітаю, так вам потрібно звертатися до суду. Якщо ви за кордоном вам не обійтись без адвоката. Натискайте кнопку звернутися, я можу вирішити ваше питання.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 11 месяцев назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Доброго вечора. В таких випадках три основних фігуранти-біологічний батько, матір та (недавній) чоловік матері мають право подати заяви до органу реєстрації актів цивільного стану для визнання батьківства біологічного батька. Якщо вони втрьох не можуть разом це зробити або наявний спір, то хтось з них може звернутись до суду.

    Ви можете звертатись до мене для надання різноманітних додаткових правових послуг з цього чи інших запитань. Я можу надати Вам детальну юридичну консультацію з рядом різних правничих послуг, написати тексти юридичних документів тощо.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України