Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 27 травня 2023, питання №85922

Як тут діяти, взагалі як можна вирішити тут справу?

Ситуація наступна, за договором поставки Постачальник зобов’язується передати Покупцеві товар, а Покупець оплатити його на умовах 100% попередньої оплати. Покупець оплатив товар, але у зв’язку із істотною зміною ціни на ринку Постачальник відмовився поставити товар і повернув Покупцю гроші. Покупець гроші прийняв. Після цього Покупець звернувся до Постачальника з вимогою про передачу товару. Останній відмовився, мотивуючи це тим, що Покупець прийняв повернуті гроші, а, отже, погодився припинити зобов’язання.
Як тут діяти, взагалі як можна вирішити тут справу?

Відповіді юристів (6)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Необхідно вивчити договір, але скоріш за все, зобов'язання дійсно припинено за згодою сторін і вимоги про передачу товару не правомірні, але точно можливо сказати після вивчення договору.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    • Вероніка Клієнт 11 місяців тому

      Це не заважає праву Покупця вимагати передачі товару, якщо він платив за нього? Якщо істотна зміна ціни на ринку впливає на можливість Постачальника поставити товар за умовами, викладеними у договорі, то він може мати підстави для відмови у поставці товару?

      • Гіммельфарб Станіслав  Олегович

        Потрібно вивчати договір, без цього нічого напевно сказати неможливо

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Чи є договір? Треба його аналізувати.

    • Вероніка Клієнт 11 місяців тому

      Зараз, на жаль немаю доступу до договору. Це не заважає праву Покупця вимагати передачі товару, якщо він платив за нього? Якщо істотна зміна ціни на ринку впливає на можливість Постачальника поставити товар за умовами, викладеними у договорі, то він може мати підстави для відмови у поставці товару?

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня,, якщо продавець повернув кошти на яких підставах покупець вимагає товар?

    Для обгрунтованої відповіді Треба ознайомитися з договором.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України