Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 16 травня 2023, питання №85377

Звільнення з роботи за власним бажанням

Працівниця подала заяву про звільнення за власним бажанням. Наказ про звільнення складається з 3 пунктів:
1. Звільнити із внутрішнього сумісництва.
2. Звільнити з роботи.
3. Провести ПОВНИЙ розрахунок та утримати кошти за 6 днів щорічних основної та додаткової відпусток використаних наперед.
Наказ про звільнення був переданий в бухгалтерію за декілька днів до дати звільнення.
Бухгалтерія при розрахунку працівника (в день звільнення) визначила, що утримувати кошти з роботи за внутрішнім сумісництвом не має з чого, тому зобов'язала (усно) працівника відділу кадрів повернути зайво виплачені відпускні кошти за сумісництвом. 1. Чи правомірні дії бухгалтерії?
2. Чи повинен відділ кадрів при виданні наказу про звільнення знати, чи виясняти наявність у працівника коштів (зарплати) для повернення зайво виплачених?
3. Чи необхідно вимагати від працівника заяву про те, що він не проти утримання коштів з основної зарплати, якщо за сумісництвом у нього сума недостатня або відсутня ?
4. Хто повинен і яким чином повідомляти працівника про утримання зайво виплачених коштів?

Відповіді юристів (1)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Готовий проконсультувати Вас по цьому питанню, але в індивідуальному порядку. Звертайтесь через кнопку "Звернутися".


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України