Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 09 травня 2023, питання №85073

Чи настає і яка відповідальність за порушення військового обліку для громадян

Доброго вечора,
Скажіть, будь ласка,
1) Чи настає і яка саме відповідальність за не надання у семиденний термін зі зміни та до 1 жовтня навчального року довідки із військово-облікового відділу вищого навчального закладу про зміну вищої освіти (вступ до очної аспірантури) під час проведення мобілізації ?

2) Чи можлива видача повістки чоловікові непризовного для строкової служби віку (старше 27 років), обмежено придатного у військовий час, для оновлення даних на території ТЦК при подачі довідки із віськово-облікового відділу?

3) Чи можлива видача повістки на медичну комісію при наданні довідки із військово-облікового столу на території ТЦК та СП?




Дякую

Відповіді юристів (3)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня. 1. Настає штраф 850 гривень відповідно ст. 210 адміністративного кодексу України.

    2. Так можливо.

    3. Так можливо.

    Якщо я допоміг вирішити ваше питання ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Якщо Ви навчаєтесь в аспірантурі, то маєте відстрочку від призову по мобілізації. Відповідальність про несвоєчасне надання інформації про зміну облікового статусу можлива. Повістку можуть вручити за будь яких обставин. Направити на ВЛК також мають право.

    Адміністративна відповідальність за порушення правил військового обліку та мобілізацію передбачена ст. 210 та 210-1 КУпАП.

    Відповідальність за неявку по повістці можлива лише у разі Ваших винних дій: отримали повістку, але не з'явились; надали неправдиву інформацію про себе; відмовились виконувати приписи воєнного комісара тощо.

    Стаття 210. Порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку

    Кодекс України про адміністративні правопорушення

    Порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку -

    тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, а також вчинення такого порушення в особливий період -

    тягнуть за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Стаття 210-1 КУпАП Порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію

    Порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію -

    тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, -

    тягне за собою накладення штрафу на громадян від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Нагадую, що відбуття покарання не тягне за собою звільнення від виконання обов’язку, внаслідок не виконання якого накладено покарання.

    Будуть питання, зверніться до мене особисто, натиснувши кнопку "звернутись"біля мого фото.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Доброго вечора,Скажіть, будь ласка,1) Чи настає і яка саме відповідальність за не надання у семиденний термін зі зміни та до 1 жовтня навчального року довідки із військово-облікового відділу вищого навчального закладу про зміну вищої освіти (вступ до очної аспірантури) під час проведення мобілізації ?

    Може настати відповідальність за порушення правил військового обліку, але якщо тільки за віком Ви є призовником.

    2) Чи можлива видача повістки чоловікові непризовного для строкової служби віку (старше 27 років), обмежено придатного у військовий час, для оновлення даних на території ТЦК при подачі довідки із віськово-облікового відділу?

    Так, можлива.

    3) Чи можлива видача повістки на медичну комісію при наданні довідки із військово-облікового столу на території ТЦК та СП?

    Так, можлива.

    Всього доброго. Якщо консультація була корисною, натискайте галочку внизу фотографії профіля та залишайте відгук!

    Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України