Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 11 квітня 2023, питання №83733

Особливості проживання в студентському гуртожитку під час військового стану

Доброго дня підкажіть буд ласка чи правомірні дії завідуючого гуртожитком. Ситуація наступна я студент Державного університету економіки та технологій коли я вступав до нього то посилився в гуртожитку технікуму що знаходиться неподалік. Я офіційно поселився в гуртожиток прописався в ньому є документи справно платив за проживання комунальні послуги є квитанції оплата здійснювалась через приват 24 Навіть коли вели дистанційну приходили рахунки за тепло за квартплату та сміття я все оплачував. На період сесії вирішив заїхати до гуртожитку до своє кімнати щоб вирішити питання пов'язані з навчанням. Але завідуюча гуртожитком не пустила мене до кімнати мовляв я повинен був попередити про свій приїзд завчасно і що вона не має права пустити мене до моєї кімнати так як зараз в країні військовий стан. І є наказ що студенти не мають права проживати в гуртожитку поки діє військовий стан. Я відповів їй що я приписаний в кімнаті і не розумію чому мене не пускають до місця моєї приписки. Мене навіть не пустили далі вахти. З приводу плати за комунальні платежі завідуюча сказала що це плата за приписку. Що я приписаний в гуртожитку.

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Павле!

    Ніби то Ви все зробили правильно, і військовий стан аж ніяк на впливає на Ваше право проживанрня в гуртожитку, але треба бачити договір. Ьакож цілком можливо, що завідувачка заробляє на цій кімнаті двічі.

    Виникнуть додаткові питання чи бажання поспілкуватись персонально, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України