Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Социальное обеспечение, 26 марта 2023, вопрос №82934

Отримання субсидї матері в декреті

Чи може отримати жінка яка ніде не працює офіційно, стояла на біржі праці, а потім пішла в декрет субсидію!?

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Олеся!

    Так, 15 листопада 2021 року Кабінетом Міністрів України було прийнято Постанову №1184 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», що продукувала значні зміни до законодавства України з питань порядку та умов надання житлових субсидій.

    Ці зміни стосувалися введення до Порядку призначення субсидії спеціального права на отримання субсидії особам, у яких були відсутні доходи у зв’язку з перебуванням у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку (за висновком лікаря).

    Таким чином, до заяви та декларації на призначення житлової субсидії достатньо додати копію або витяг із наказу із місця роботи про надання відпустки по догляду за дитиною та копію висновку ЛКК закладу охорони здоров’я, затвердженого Міністерством охорони здоров’я України.

    Однак законодавець наголошує, що право на таку субсидію мають виключно матері, які перебувають у трудових відносинах. Для всіх інших право на ці соціальні трансфери обмежено.

    Особа також не має права на призначення субсидії у наступних випадках:

    • якщо мати не знайшла роботу після догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку, а також протягом періоду, за який враховуються доходи для призначення субсидії;
    • якщо у матері доходи відсутні або менші мінімальної зарплати;
    • якщо вона понад 3 місяці не сплачувала єдиний соціальний внесок.

    Зауважимо, що в разі відмови у призначенні житлової субсидії з визначених причин, особа має право повторно звернутися до Департаменту соціального захисту населенняїї свого регіону для повторного розгляду заяви.

    Якщо схочете поспілкуватися зі мною більш детально з цього приводу, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України