Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 17 декабря 2022, вопрос №77151

Чи можуть мене осудити по ст. 366

Доброго дня. Чи можуть мене осудити по ст. 366 якщо я не приїду по повісткі ?. Я не служив у армії але в літку прйшов влк (годен) потім виписали повістку на відправку аж через 2 місяці. Зараз мене намагаются відправити на навчання у війскові частини а там хочуть щоб ти був мотивованим і відправляють назад до тцк. Там мені знов виписують повістку на відправку через тиждень .У самій повісткі немае нічого конкретного, там написано. Наказую вам о 7.30 зявитися за адресою ххх. При явці мати документи речі вказані на звороті. За неявку у вказаный термін ви будете притягнуті до відповідальності згідно законодавства. Мені знайомі кажуть якщо я не приїду то це адмін порушення і 850г штраф.

Ответы юристов (7)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Ярославе!

    Те, що Вам вручили, називається мобілізаційне розпорядження! Неявка по ньому може закінчитись для Вас погано - аж до кримінальної відповідальності за ухилення від мобілізації!

    Кримінально караним порушенням законодавства про військову службу є ухилення від призову на строкову військову (ст. 335 КК України), Ухилення від призову за мобілізацією (ст. 336 КК України), Ухилення від військового обліку або спеціальних зборів ( ст. 337 КК України), покараннями є:

    обмеженням волі на строк до трьох років, позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, відповідно.

    ТОЖ РАДЖУ НЕГАЙНО ЗВЕРНУТИСЬ ДО МЕНЕ ДЛЯ ВИРОБЛЕННЯ ПРАВИЛЬНОГО АЛГОРИТМУ ВАШОЇ ПОДАЛЬШОЇ ПОВЕДІНКИ!

    Для продовження розмови натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Можу реально допомогти уникнути серйозних проблем.

    • Ярослав Клиент год назад

      Як вони мене можуть мобілізувати якщо я не служив.

      • Айвазян Юрий Климентьевич
        Айвазян Юрий Климентьевич год назад

        Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

        Общаться в чате

        Те, що Ви не служили, не дає Вам право на звільнення від мобілізації.

        • Ярослав Клиент год назад

          Тоді чому у мобiлiзаційному роспорядженні не сказано ні про війскову частину ні про професію.

          • Айвазян Юрий Климентьевич
            Айвазян Юрий Климентьевич год назад

            Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

            Общаться в чате

            Така інформація є в наказі воєнкому.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, так вас можуть притягнути до кримінальної відповідальності.

    Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    для детальной консультації натискайте кнопку звернутися.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Є ризик притягнення Вас до кримінальної відповідальності за статтею 336 ККУ. Раджу пошукати підстави для відстрочки від мобілізації та діяти в рамках правового поля.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України