Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 12 декабря 2022, вопрос №76915

Отказывают в отсрочке по учебе, что делать?

У меня сложная ситуация с военкоматом. Я в прошлом закончил экономический, магистр, и там же получил офицера запаса. В этом году имел возможность поступить на IT, пошел на дневное отделение в связи с этой ситуацией, на бакалавра. Занимаюсь удаленно, сдаю сессию, есть подтверждающие документы. Вызвали на комиссию, понес документы, а мне начали чего-то крутить. Мол, ты не "здобувач освиты", потому что уже получил образование один раз. Первое образование это твое конституционное право, а второе это уже как бы хитрость и так далее. Мол, отсрочка дается по ст. 17 закона про военную службу, и мне не положено. Хотя есть по той статье закона смотреть, то у меня двое детей))) но их это не волнует. Заявление в письменном виде стараются не брать.

Мой вопрос: Правда ли мне НЕ ПОЛОЖЕНА отсрочка, а если положено, то что предпринять? Намекают, что уклониста из меня сделают. Это возможно? И что скажет суд, если дойдет до него?

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Олеже!

    В ТЦК намаються ввести Вас в оману! Звичайно, Ви має відстрочку, незалежно від кількості вищих освіт, які Ви отримали, якщо навчаєтесь на денній формі ВНЗ!

    Якщо не приймають заяву з повідомленням про наявність підстави про освіту, її треба направити до ТЦК замовним листом із описом вкладення, додавши до неї довідку про навчання, завірену ректором. Все, далі можете про військомат просто забути.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю. Якщо ж консультація виявилась достатньою, активуйте біля мене сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Дубовенко Володимир Володимирович
    Дубовенко Володимир Володимирович год назад

    Юрист, г. Николаев, 4 года опыта

    Вітаю!

    Аргументи територіального центру комплетування є безпідставними, адже в чинному законодавстві ( ЗУ "Про військовий обов'язок і військову службу", "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" та інші) не міститься обмеження щодо отримання відтрочки від призову (строкову військову службу чи за мобілізацією) залежно від другої чи наступної освіти. Вимагайте прийняття заяви про надання відстрочки від призову із додатками та проставленням вхідного номера на дублікаті (для вас) або надсилайте належним чином засвідчені документи поштою (рекомендованим листом з відміткою про вручення). У випадку порушення Ваших прав Ви маєте змогу оскаржувати дії, рішення чи бездіяльність районного центру комплектування до вищого ТЦК або до суду (вже є судові рішення на користь осіб, які мають право на відстрочку).

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, ви маєте право на відстрочку якщо навчаєтесь на денній або дуальній формі навчання, в не залежності від кількості закінчених вишів. Відправляйте заяву про надання вам відстрочки укр. Поштою замовним листом з описом вкладеного. До заяви додайте нотаріально завірені копії, студентського квитка, довідка з навчального закладу про навчання, і додатково можете додати усі документи які підтверджують навчання, це договір з навчальним закладом, чек про сплату навчання і т. Д.

    Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України