Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 07 декабря 2022, вопрос №76695

Виїзд за кордон на підставі тимчасового посвідчення військовозобовязанного

Маю тимчасове посвідчення військовозобовязанного, де вказано непридатний до військової служби за гр 1 ст 62-в нак моу 402
Подивився у законі, до кінця не розібрався.
Чи маю я право виїзду за кордон, на яких умовах?
Гр це графа або група?
А також що саме означає цей витяг:
"за винятком статей 4-г, 23-в, 25-б, 28-в, 30-в, 31-в, 36-в, 39-в, 41-в, 42-в, 43-б, 46-в, 49-а, 50-а, 52-в, 53-в, 55-б, 57-в, 58-б, 60-в, 61-в, 62-в, 64-в, 67-в, 68-в, 69-б, 70-в, 71-в, 74-в, 75-в, 76-в, 77-в, 78-в, 79-в, 80-в, 83-а, 84-б, за якими щодо військовослужбовців, що оглядаються за графою III Розкладу хвороб та виїжджають у короткострокові відрядження до країн з помірним кліматом, застосовують індивідуальну оцінку придатності до служби за кордоном."?

Ответы юристов (5)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Дмитро.

    Все ж варто побачити Ваше тимчасове посвідчення. На перший погляд, мова може йти про обмежену придатність в умовах воєнного стану, оскільки це стаття 62-в, але потрібно бачити документ.

    Лише після цього буде можливо сказати точно.

    Всього доброго! Для більш детальної консультації звертайтесь індивідуально, натиснувши зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня. Ви маєте право на виїзд за кордон лише у випадку виключення вас з військового обліку.

    Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Дмитре!

    Згідно старого Положення про військово-лікарську експертизу та медичний огляд у Збройних Силах України, затвердженного Наказом Міністра оборони України від 14.08.2008 N 402, яке вже втратило чинність, "гр 1" означає "графа 1", під якою заззначаються "громадяни при приписці до призовних дільниць та призові на строкову військову службу, вступу до військово-навчальних закладів" тощо; під пунктом "в)" в даному випадку мається на увазі "придатність до військової служби в мирний час, обмежену придатність у воєнний час".

    Отже з огляду на вищезазначене допис у Вашому тимчасовому посвідченні може означати, що Ви маєте щось із зазначегого -

    "деформації та дефекти пальців кисті та стопи S60-69, | |S90-99, набуті деформації кінцівок Т11, Т13, Т92, Т93, набута | |плоскостопість М20-М21; фібробластичні порушення М72"

    та згідно розкладу хвороб цього Положення -

    "непридатні до військової служьи в мирний час, обмежено придатні у воєнний час".

    ВИСНОВОК:

    Така відмітка у ТП, скорше за все, не дає Вам права на відстрочку від мобілізації (хоча це може визначатись індівідуально за висновком повторного ВЛК) і, на жаль, АСОЛЮТНО ТОЧНО НЕ НАДАЄ ВАМ ПРАВА на виїзд за кордон, оскільки згідно останніх роз'яснень ДПСУ від 7 листопада 2022 року:

    "За змістом п. 2-6 Правил категорії осіб, яким дозволяється виїзд за межі України, визначено частиною першою статті 23 Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

    Виїзд дозволено, виходячи з положень п. 2-6 Правил та абз. 3 ч. 1 ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (якщо особа у встановленому порядку оформила інвалідність)

    Виїзд дозволено, виходячи з положень п. 2-6 Правил та абз. 16 ч. 1 ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (щодо особи, знята з військового обліку на підставі рішення ВЛК про непридатність до військової служби із виключенням з військового обліку)

    Чоловіки, які мають документи з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) з відміткою/записом «знятий з військового обліку» – дана відмітка/запис не підтверджує ані інвалідність, ані непридатність до військової служби у воєнний час за станом здоров’я, а тому рекомендуємо звернутися до ТЦК та СП;

    Обмежено придатні у військовий час – не можуть перетинати кордон.

    Остаточне рішення буде прийматися в пункті пропуску представниками Державної прикордонної служби України за результатами вивчення всіх документів та з’ясування усіх обставин та фактів".

    Виникнуть додаткові питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Якщо ж відповідь була достатньою, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Мамай Ірина Євгеніївна

    Для виїзду за кордон потрібно мати наступні записи у військовому квитку:

    - виключений з військового обліку за рішенням ВЛК

    - Інвалідність 1, 2, 3 група

    - тимчасова непридатність строком на півроку з наступним проходженням ВЛК.

    Всі інши записи не підходять.

    ЯКщо консультація була корисною - оцініть її.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович год назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Доброго дня!

    Ви визнані непридатним в мирний час та обмежено придатним в воєнний час, що не надає право на перетин кордону, так як право на перетин кордону надає рішення про визнання непридатним до прохождения військової служби з виключенням з військового обліку.

    У разі наявності запитань звертайтеся через кнопку зеленого кольору "Звернутися".


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України