Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Спадщина, 03 грудня 2022, питання №76547

Выезд за границу на авто дедушки если он умер

Добрый день ! Есть тех паспорт на машину и заведенное наследственное дело по машине
Документы подтверждающие родство и то что в деле о наследстве я указана как наследник ! Как выехать этим авто заграницу ? Если из-за военного положения не выдают свидетельство о наследстве для переоформления авто

Відповіді юристів (3)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Якщо не має довіреності з правом виїзду за кордон, зробленої за життя діда, то до оформлення на Вас право власності на автомобіль, виїхати Ви не зможете. Свідоцтво про право на спадщину під час військового стану видається по спливу 10 місяців з моменту смерті спадкодавця.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Без довіренності на авто небіжчика виїхати неможливо. Треба дочекатися отримання авто у спадщину, а потім отримати двіренність від законного власника.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Юлія.

    Реальний вихід із ситуації лише один - чекати оформлення свідоцтва про право на спадщину, яке видається після спливу 10 місяців після смерті особи, та оформлювати право власності на себе.

    Тільки тоді їхати. Зараз можливо виїхати, але без машини.

    У випадках необхідності детальної консультації, тисніть зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України