Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 26 листопада 2022, питання №76254

Сколько необходимо ждать времени после выплаты штрафа за которого был на ложе запрет выезду за границу

В 2021 году, судом на меня был наложен запрет выезда за границу, так вот сколько необходимо ждать времени после погашения данного штрафа, и если долго?, То что подскажите делать, чтобы ускорить снятие данного запрета.

Відповіді юристів (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Олексію!

    На початку потрібно визначитися:

    • чи є документальне підтвердження про наявність заборони чи ні (відповідь прикордонної служби або наявність постанови виконавця про заборону (за аліментами)). Якщо документів немає, то близько місяця займе отримання документа про підтвердження заборони;
    • спосіб скасування заборони: суд або без суду.
    Зняти заборону на виїзд з країни можна тільки за допомогою виконавця, який її наклав, або через суд. У першому випадку, доведеться повністю погасити зобов’язання, в другому довести, що заборона накладена необґрунтовано. У будь-якому випадку зняття заборони не може відбутися миттєво. Навіть після повної оплати або отримання рішення суду, у прикордонників є цілий місяць на виключення громадянина зі своєї бази даних, а іноді і значно більше!

    Якщо виникнуть питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото, а якщо консультація задовільнила Вас, активуйте галочку біля мого фото та залиште короткий відгук.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Наскільки я розумію, мова йде про заборгованість по аліментах. Якщо Ви її погасили, звертайтесь до виконавця із заявою про закриття виконавчого провадження та скасування обмеження у перетині кордону.

    Всього доброго! Для більш детальної консультації звертайтесь індивідуально, натиснувши зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, арешт повиний бути знятий на насутпний день після погашення боргу в повному обсягу. Якщо арешт не зняли вам треба звернутися до виконавчої служби де накладали арешт. Треба проаналізувати ваше виконавче провадженняю

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися!

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Стаття 40 Закону України «Про виконавче провадження» (далі - Закон) передбачає, що разі закінчення виконавчого провадження, повернення виконавчого документа до суду, який його видав, арешт, накладений на майно (кошти) боржника, знімається, відомості про боржника виключаються з Єдиного реєстру боржників, скасовуються інші вжиті виконавцем заходи щодо виконання рішення, а також проводяться інші необхідні дії у зв’язку із закінченням виконавчого провадження.

    Відповідно до пункту 4 розділу XIII Інструкції з організації примусового виконання рішень, затвердженої наказом Міністерства юстиції України 02.04.2012 № 512/5 тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України особи знімається у разі винесення виконавцем постанови про:

    1. закінчення виконавчого провадження на підставі пунктів 1-3, 5-7, 9-12, 14, 15 частини першої статті 39 Закону;
    2. скасування тимчасового обмеження у праві виїзду особи з України - у разі погашення заборгованості зі сплати періодичних платежів у повному обсязі.

    У такому випадку після винесення постанови про закриття виконавчого провадження виконавець надсилає електронну копію документа до Адміністрації прикордонної служби України, де знімається заборона.

    Це теоретично, на практиці, Вам самому необхідно звернутися до виконавця і пересвідчитись, що йому відомо про погашення боргу, що Вам сплачено виконавчий збір і що виконавець закрив виконавче провадження та направив відповідне повідомлення до прикордонної служби. Інакше це може бути досить тривалий час.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України