Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 19 листопада 2022, питання №75980

Исключён с учёта, принесли повестку.

Здравствуйте. Принесли повестку из военкомата. Так как меня не было дома, повестку бросили в почтовый ящик. Мне 50 лет, в военном билете есть отметка об исключении с учёта по здоровью. Я никуда не пошёл. Что делать, если принесут повторно? Почему мне вообще прислали повестку, ведь я не на учёте? Как себя вести, если будут отправлять на медкомиссию повторно? Имеют-ли право обязывать становиться на учёт?
Заключения ВВК на руках у меня нет. Скрин страницы военбилета прилагаю.
Спасибо.

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Добрый день!

    Повестку, которую бросили в почтовый ящик, можно смело игнорировать! Повестка должна быть вручена персонально и правильно при Вас (!) оформлена. В противном случае Вы не обязаны являться в военкомат.

    Теперь, что касается "обязаны или не обязаны"... Запись, которую я вижу на фото в Вашем ВК не обязательно дает право на отсрочку. По нынешним требованиям это должно быть "временно непригоден к воинской службе на срок..." или "непригоден к воинской службе с исключением с воинского учета".

    В любом случае Вашу ситуацию нужно изучать более предметно, для этого Вы можете связаться со мной персонально, нажавши кнопку "обратиться" возле моего профиля. Постараюсь Вам помочь!

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, Вас виключили на підставі 40а. Вам нічого хвилюватися ви не придатні не уякий час

    Впевніться за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1109-08#n974

    Знайдіть у таблиці розкладу хвороб статтю 40а.

    ЯКЩО ВИ НЕ ОДЕРЖАЛИ ПОВІСТКУ ПІД ОСОБИСТИЙ ПІДПИС МОЖИТЕ НІКУДИ НЕ ХОДИТЬ.

    А ЯКЩО ОТРИМАЄТЕ ВЖЕ ПІД ПІДПИС ЙДІТЬ І НЕ ХВИЛЮЙТЕСЬ ЗА ХВОРОБОЮ 40А ВАС НЕ МОБІЛІЗУЮТЬ.

    МОЖЛИВО У ВАС Є ІНВАЛІДНІСТЬ, ТОДІ ЗОВСІМ ПИТАНЬ НЕ БУДЕ.

    Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Сергію.

    Что делать, если принесут повторно? - Ви не повинні нічого робити до того моменту, допоки не отримали повістку під підпис. Але якщо будуть спроби її врученням Вам, маю певні поради щодо того, як себе вести. Нікого не впускайте до квартири просто і все. Повістка в поштовому ящику є незаконною.

    Почему мне вообще прислали повестку, ведь я не на учёте? - Тому що воєнний стан, і вони шукають людей. От і знаходять бази, які можливо довгий час не оновлювались.

    Как себя вести, если будут отправлять на медкомиссию повторно? - Це пов'язане з першим питанням. До ВЛК взагалі не потрібно доводити у такій ситуації.

    Имеют-ли право обязывать становиться на учёт? - Ні. Ви виключені з військового обліку та є невійськовозобов'язаним, а також маєте право на виїзд за кордон.

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України