Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 11 листопада 2022, питання №75684

Могут ли меня мобилизовать, если я нахожусь в академическом отпуске?

Студент 1 курса. Взял академический отпуск первый раз. Отсрочка действует. Могут ли меня мобилизировать?

Відповіді юристів (6)

    Малета Василь Олександрович
    Малета Василь Олександрович рік тому

    Юрист, м. Ужгород, 7 років досвіду

    Вітаю Владислав! Академічна відпустка - це не виключення вас з університету, а лише перерва у навчанні. Тобто, якщо ви навчаєтеся на денній формі, мобілізувати коли ви перебуваєте у академвідпустці не мають права. Можуть мобілізувати лише після наказу ректора про відрахування. Зараз ви є студентом тому не переживайте!

    За більш детальною інформацією звертайтеся до мене персонально натиснувши кнопку "звернутися" біля мого профілю. Буду радий допомогти.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Владе!

    Ні, в такому випадку не мобілізують, бо академвідпустка - це лише пауза у навчанні, а не відрахування з вишу!

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте!

    Если Вы студент дневной формы обучения ВУЗА и находитесь в академическом отпуске, то Вы продолжаете быть студентом дневной формы обучения и имеете право на получение отсрочки от призыва на воинскую службу по мобилизации.

    Для предоставления отсрочки от призыва на воинскую службу по мобилизации, Вам необходимо собрать необходимые подтверждающие документы для териториального центра комплектования и социальной поддержки (новое название учреждения которое сменило военкомат).

    При наличии вопросов обращайтесь индивидуально через кнопку зеленого цвета "Звернутися".

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Владе.

    Напевно Вам менше 27 років. тоді Ви і так не підлягаєте мобілізації, оскільки Ви є призовником.

    І до того ж, академічна відпустка зберігає за Вами студентське місце.

    Всього доброго! Для більш детальної консультації звертайтесь індивідуально, натиснувши зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, так можуть мобілізувати якщо ви не скористатися своїм правом на відстрочку. ВИ МАЄТЕ ПРАВО НА ВІДСТРОЧКУ НА ПІДСТАВІ НАВЧАННЯ, АКАДЕМ ВІДПУСТКА НЕ ЛИШАЄ ВАС СТАТУСУ СТУДЕНТА.

    Якщо є питання Задавайте.

    Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович рік тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Добрий вечір. Згідно із Законом України "Про військовий обов'язок і військову службу", громадяни призовного віку, які перервали навчання у зв'язку з отриманням академічної відпустки, реалізують право на академічну мобільність, а також які поновлені у закладі вищої освіти, право на надану відстрочку від призову на строкову військову службу не втрачають. У разі переведення призовників, які навчаються у закладах вищої чи фахової передвищої освіти з денною формою навчання, для навчання в інший заклад вищої чи фахової передвищої освіти із зазначеною формою навчання право на відстрочку від призову на строкову військову службу не втрачається.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових юридичних послуг з цього чи інших питань. Я можу надати Вам детальну правову консультацію з цілим рядом різноманітних юридичних послуг, написати тексти правничих документів тощо.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України