Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

09 листопада 2022, питання №75549

Обов'язковість щеплення від Ковід під час воєнного стану та при його відміні

Добрий день! Підкажіть, на даний період чи існують якісь обмеження в роботі педагогічних та технічних працівників школи пов'язані з відсутністю щеплення від Ковід?
Цікавить як у період воєнного стану, так і при його відміні. І чи підкріплені ці положення нормативними документами? Якщо так, чи можете надіслати посилання на них?
Мені потрібно бути обізнаною в цих питаннях, але у самостійному пошуку такої інформації в інтернеті боюсь натрапити на неактуальні документи або не в повному обсязі вивчити ці питання. Завчасно дякую і дуже чекаю на відповіді!

Відповіді юристів (2)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Анно.

    На час воєнного стану МОЗ зупинило дію свого наказу «Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням» від 04.10.2021 № 2153. Відповідне рішення МОЗ затвердило наказом від 25.02.2022 № 380.

    Тобто із 25 лютого всі обмеження для невакцинованих працівників ЗОЗ зняті. Поновлюйте і допускайте їх до роботи, щоб забезпечити громадян медичною допомогою в умовах війни.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Міністерство охорони здоров’я України своїм наказом від 04 жовтня 2021 р. № 2153, зареєстрованим в Мін’юсті 07 жовтня 2021 р. за № 1306/36928, затвердило Перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням проти гострої респіраторної хвороби COVID-19 (далі – Перелік).

    Згідно із Переліком обов’язковій вакцинації підлягають працівники:

    1. Центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів.2. Місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів.3. Закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

    При цьому працівники, які мають абсолютні протипоказання до проведення щеплень, відповідно до Переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 16 вересня 2011 р. № 595 (у редакції наказу Міністерства охорони здоров’я України від 11 жовтня 2019 р. № 2070), не підлягають обов’язковій вакцинації.

    Враховуючи зазначене, вакцинація проти COVID-19 є обов’язковою для працівників роботодавців, які визначені Переліком.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України