Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 03 листопада 2022, питання №75288

Чи потрібно якісь оформляти документи при відкриті пейнтбольногл клубу?

Доброго дня, мене цікавить питання
Хочу в селі відкрити пейнтбольний клуб на старому покинутому заводі
Скажіть будь ласка, чи потрібно оформляти якісь документи?

Відповіді юристів (2)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Як мінімум Вам потрібно оформити Вашу підприємницьку діяльність.

    Отримання якихось дозволів чи ліцензій цей вид діяльності не потребує.

    Але все ж таки деякі юридичні документи я радив би Вам оформити. Це угоди про оренду спорядження. Інструкції з поводження та інше. Також, так як, це рухливий та травмонебезпечний вид розваг та спорту, варто оформити відмову від претензій.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Леоніде!

    Ліцензія для цього точно не потрібна! Мати її в наявності необхідно тільки для спортивного пейнтболу: коли на базі клубу працює тренер, який готує команду до чемпіонатів та інших змагань. Інша справа - прокатний пейнтбол, який власне і складає основу пейнтбольного бізнесу. Прокатний пейнтбол підпадає під такі КВЕДи, як "здача устаткування","торгівля непродовольчими товарами", і, якщо буде бажання влаштовувати турніри,"використання спортивних споруд".

    Отже, щоб відкрити пейнтбольний клуб, потрібно для початку зареєструвати своє підприємство або оформитися приватним підприємцем і визначитися з форматом клубу. Форма реєстрації залежить від розміру доходів та витрат, додаткових послуг тощо. Для цього не обов'язково мати стаціонарний обладнаний майданчик. Ігри можна влаштовувати і в лісі, не витрачаючи на це жодних додаткових коштів. Фарба, якою заправлені кульки - харчова, не токсична, тому для проведення гри в лісі не потрібно ніяких дозволів. Однак власна площадка бажана.

    Виникне бажання отримати більш повну та детальну консультацію, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю. Охоче Вам допоможу!

    Якщо ж консультація була достатньою тисніть зелену птичку на знак подяки.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України