Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 30 октября 2022, вопрос №75108

Як вирішити сварку з сусідами?

Доброго дня. В мене виник конфлікт з сусідами на фоні електроенергії. Коли я варю або вмикаю електромотори в них пригає напруга. Прийшов сусід і почав погрожувати мені розправою якщо в нього згортати котел. Що мені робити.

Ответы юристов (8)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня. електромережі у домах розраховані на використання побутових електро приладів.

    Якщо ви використовуєте її в своїй робочій діяльності,це порушення закону і ви будете нести відповідальнсть за заподіяну шкоду. За погрозу розправою над вашим життям ви можете притягнути сусіда до кримінальної відповідальності подавши заяву до поліції.

    • Ігор Клиент год назад

      Це домашнє використання для себе. Всі прибори неперевищують дозволених норм 3 кв

      • Корнійчук Євген Іванович

        З цього приводу Зателефонуйте до вашого постачальника електроенергійї хай вони вам пояснять. чому тоді виникають скачки напруги,

    Корнійчук Євген Іванович

    Не включати технічні електро прилади у не передбачених для цього місцях. Сусід має право на вас поскаржитися на вас за не цьольове викоритання елктро електро енергії, за це на вас можуть накласти великі штрафи.

    Якщо ваше питання вирішино, ставте галочку біля мого фото, підтримайте лайком залишайте відгук.

    • Ігор Клиент год назад

      А компресор і елекрозварка в домашніх умовах це нецільове обладднання?

      • Корнійчук Євген Іванович

        альтернативою підключенню до побутової мережі є використання генераторів. застосовується тільки у приватних домоволодіннях. Часто малопотужний бензиновий генератор дійсно відмінно допомагає уникнути непотрібних стрибків вольтажу у мережі, вберегти себе та сусідів від потенційних небезпек електроструму.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    Вам треба або обладнати спеціальне місце для такої роботи і отримати дозвіл на таке підключення, або того не робити, тобто не вмикати промислове обладнання в побутові електромережі. Бо Вас мложуть оштрафувати.

    • Ігор Клиент год назад

      Це не робота а домашнє використання куплених в магазині електроприладів


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України