Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 19 вересня 2022, питання №73161

Выезд за границу военнообязанного мужчины с женой инвалидом 2 группы.

Добрый день! Супруга инвалид 2 группы, выезжали вдвоём во время военного положения на 2 недели и вернулись обратно в Украину. Подскажите пожалуйста, существует ли ещё легальные способы, не нарушающие законодательство Украины позволяющие нам кратковременно выехать за границу? Говорят, что военнообязанный мужчина может сопровождать супругу инвалида для выезда за границу во время военного положения только один раз. Разве это законно? Это ограничение есть в постановлении кабина министров?

Відповіді юристів (4)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Антоне.

    Насправді Ваше питання вже зараз вирішене, але треба трішки почекати.

    Справа в тому, що КМУ зняв обмеження щодо тільки разової можливості супроводу особи з інвалідністю за кордон. Однак проблема у тому, що наразі постанова КМУ не оприлюднена та відповідно ще не набрала чинності і не використовується.

    Тому раджу трошки почекати.

    Можете натиснути кнопку "Звернутися" для зв'язку.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Антоне!

    Ця інформація з'явилась на Урядовому порталі пару днів назад, і досі важно зрозуміти, чи це правило вже діє!

    "Уряд вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України у разі введення надзвичайного або воєнного стану.

    Міністерство соціальної політики України, опубліковано 10 вересня 2022 року о 22:10.

    Уряд вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України у разі введення надзвичайного або воєнного стану.

    Зазначеними змінами знято обмеження щодо кількості виїздів за кордон для осіб з інвалідністю та осіб, що їх супроводжували.

    Унормовано питання підтвердження факту догляду особами, які здійснюють догляд за особою, яка має потребу в ньому.

    Збільшено строк для звернення супроводжуючих осіб до закордонної дипломатичної установи України в державі перебування для взяття осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю на консульський облік до семи робочих днів."

    Тобто офіційно це ще ніким не підтверджено. Тому радіти поки рано. Але певна надія, що особам, супроводжуючим інвалідів дозволять виїзджати кілька разів, все ж є.

    Будуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого профілю.

    Антон Клієнт рік тому

    Спасибо большое за содержательный ответ. Будем надеется.

    • Айвазян Юрий Климентьевич
      Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

      Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

      Спілкуватися у чаті

      Прошу! За потреби звертайтесь! Якщо не складно, натисніть зелену птичку біля мого фото на знак подяки. ))


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України