Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 05 серпня 2022, питання №70727

Как Получить вытяг ЕРДР, если следователь при подачи мною заявления, утверждает, что такое дело туда не вносят

Добрый день. Написала заявление в полицию, что на меня мошенники взяли несколько микрозаймов. Когда спрашивала про вытяг с ЕРДР, следователь,принимавшая заявление, сказала, что так как я не потерпевшая, вплане, что деньги у меня не пропали, ничего не списывали,я ничего не потеряла, то такое дело не внесут туда. Хотя как минимум мой ущерб в том, что эти микрозайми портят мою кредитную историю, и одна из фирм присылает мне на домашний адрес письма с просьбой погашения. Как быть в такой ситуации? Подскажите пожалуйста. На что ссылаться, идти просто просить в участке написать заявление с просьбой получить вытяг,или нужно сослаться на статью закону, чтоб они точно не увильнули?

Відповіді юристів (4)

    Промський Євгеній Сергійович
    Промський Євгеній Сергійович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 4 роки досвіду

    Добрый день! Следователь просто не хочет работать и регистрировать заявление, хочет спустить все на тормозах.

    Нужно жаловаться в суд на бездействие следователя с требованием внести заявление в ЕРДР. Для более подробной консультации нажимайте кнопку "Обратиться".

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Добрый день.

    Если Вы обратились с заявлением в органы полиции, даже если Вы и не являетесь потерпевшей, Вам должны дать письменный ответ - или о внесении сведений в ЕРДР или об отказе. Сама выписка не предоставляется.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Юлія!

    Згідно ст. 214 КПК України слідчий протягом 24 годин зобов'язаний надати Вам вимтяг з Єдиного реєстру досудових справ про внесення туди Вашої заяви про злочин! Якщо він того не зробив, то це значить, що Ваша заява була зареєсьрована як звичайне звернення громадянина (в поліції полюбляють робити такі штуки!) і буде розглядатися протягом місяця.

    Раджу Вам негайно оскаржити невнесення вдомостей про Вашу заяву про злочин у ЄРДР до слідчого судді!

    Будуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото!

    .

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович рік тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. На досудовому провадженні можуть бути оскаржені такі рішення, дії чи бездіяльність слідчого, дізнавача або прокурора: 1) бездіяльність слідчого, дізнавача, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення ... Скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого, дізнавача чи прокурора, передбачені частиною першою статті 303 цього Кодексу, можуть бути подані особою протягом десяти днів з моменту прийняття рішення, вчинення дії або бездіяльності. Якщо рішення слідчого, дізнавача чи прокурора оформлюється постановою, строк подання скарги починається з дня отримання особою її копії.

    Скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого, дізнавача чи прокурора розглядаються слідчим суддею місцевого суду ... Скарги на рішення, дії чи бездіяльність під час досудового розслідування розглядаються не пізніше сімдесяти двох годин з моменту надходження відповідної скарги, крім скарг на рішення про закриття кримінального провадження, які розглядаються не пізніше п’яти днів з моменту надходження скарги. Ухвала слідчого судді за результатами розгляду скарги на рішення, дії чи бездіяльність під час досудового розслідування може бути про: 1) скасування рішення слідчого, дізнавача чи прокурора; 1-1 ) скасування повідомлення про підозру;2) зобов’язання припинити дію; 3) зобов’язання вчинити певну дію; 4) відмову у задоволенні скарги.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових юридичних послуг з цього чи інших питань. Я можу, зокрема, фахово надати Вам детальну правову консультацію з даного питання.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України