Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 05 серпня 2022, питання №70719

Чи потрібен оригінал з мокрою печаткою для отримання відсрочки у військоматі?

Добрий день. Вступив до іноземного ВУЗа і отримав листа про зарахування на електронну пошту (тобто листа з мокрою печаткою не маю). Зробив його нотаріальний переклад. Чи потрібен оригінал з мокрою печаткою для отримання відсрочки у військоматі?

Відповіді юристів (4)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    Так, потрібний! Одного лише листа зарахування буде замало. Документи точно мають бути в оригіналі.

    Чи знайомі Ви загалом з процедурою виїзду? За потреби можу провести повну консультацію.

    Успіхів!

    Промський Євгеній Сергійович
    Промський Євгеній Сергійович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 4 роки досвіду

    Добрий день!

    Бажано мати оригінали документів, але є сенс пробувати з тим, що є. Військкомат може перевірити дійсність довідки, направивши запит до ВУЗу.

    навчальних закладів наступний:

    1. Після зарахування до іноземного ВУЗу потрібно отримати, перекласти на українську та посвідчити переклад: довідки про статус студента або наказ про зарахування (обов'язково), студентський квиток (для військкомату необов’язковий, обов’язковий для перетину кордону), контракт про навчання (бажано).

    ЩОДО ОТРИМАННЯ міжнародного студентського квитка ISIC: він має таку саму юридичну силу, що і студентська віза або студ. квиток, але його набагато легше та дешевше оформити!

    Це можна зробити тут: https://isic.org.ua/?fbclid=IwAR3Yj086j9RT6psQllDe...

    2. Звертаєтесь до військкомату з вашими документами, та вимагаєте надати документ у формі довідки про відстрочку від мобілізації на підставі навчання за кордоном та проставити відмітку про відстрочку у вашому тимчасовому посвідченні військовозобов’язаного. У довідці має бути зазначено про дозвіл на виїзд за кордон.

    3. З вашими документами та довідкою з військкомату перетинаєте кордон.

    Якщо вам необхідна допомога у підготовці документів або виникли додаткові питання - натискайте кнопку "Звернутися". Буду радий допомогти.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Якоїсь нормативно встановленого порядку для цих документів не має. З практики - розглядаючи документи отримані по електронній пошті ТЦК СП зробив запит на офіційну адресу ВНЗ про підтвердження. Відповідь була отримана через три дні. Правда, до цього прийшлось провести попередню роботу з ТЦК СП.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте!

    НУЖНЫ ОРИГИНАЛЫ ДОКУМЕНТОВ.

    Нужна полная консультация алгоритм действий обращайтесь индивидуально через кнопку "Звернутися".

    Всего доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України