Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 12 липня 2022, питання №69134

Чи має право чоловік виїхати за кордон вступивши до поліцеальної школи?

Доброго дня! Цікавить питання, чи має право чоловік на відсрочку від призову та дозвіл на виїзд за кордон, якщо він вступив до поліцеальної школи на денну форму навчання?

Трактування таких закладів в інтернеті:
"Szkoła policealna - це навчальний заклад, що надає можливість отримання профільної професійної освіти. Це приблизний аналог наших технікумів та коледжів, тобто проміжний етап між середньою та вищою освітами"

Це вважається передвищою фаховою освітою? Як це довести у військоматі, якщо заклад іноземний і не має чіткого трактування в нашому законодавстві?

Дякую.

Відповіді юристів (1)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    Профільна професійна освіта, це все ж, ближче до професійної (професійно-технічної) освіти, а не до фахової передвищої.

    Мені здається, потрібно проаналізувати установчий документ школи (статут, положення). В питанні точно потрібно розбиратись!

    Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку «Звернутися»!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України