Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 21 червня 2022, питання №67342 150₴

Как востановить приписне

Як встановить приписне прописані в Сумській обл. Проживаю в Київський обл. Можно встановить щоб не їхать в Сумську обл.а встановить в Київський обл?

Відповіді юристів (8)

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Добрий день, Сергій!

    Так, це цілком можливо.

    Для цього Вам треба спочатку отримати довідку про реєстрацію як внутрішньо-переміщена особа з Сумськох області до Київської області.

    Після чого, Ви з довідкою про реєстрацію як внутрішньо-переміщена особа з Сумськох області до Київської області паспортом громадянина України, рнокпп, фотознімки кольорові 3х4, звертайтеся за місцем реєстрації проживання в територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, де після проходження медкомісії, Ви зможете отримати приписне.

    За втрату приписного, Вам можуть притягнути до адміністративної відповідальності за частиною 2 статті 211 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді штрафу у розмірі від 850 до 1700 грн..

    У разі наявності запитань звертайтеся через кнопку зеленого кольору "Звернутися".

    Гончаренко Константин
    Гончаренко Константин рік тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Доброго дня!

    По Вашому питанню повідомляю наступне:

    Згідно ПОРЯДОКу організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних затвердженого Постановою КМУ № 921

    Державні органи, підприємства, установи та організації ведуть персональний облік призовників і військовозобов’язаних за місцем їх роботи (навчання), у тому числі на умовах трудового договору (контракту, угоди), строком більш як три місяці.

    Враховуючи вказане, якщо Ви не зареєструвались у гуртожитку на період навчання , то повістки будуть приходити за місцем реєстрації, однак , якщо вони належним чином не вручені та не підписані призовником , вважається , що ві їх особисто не отримували, а значить обов язку з являтись до військомату у Вас не виникае.

    Проте за потреби Ви повинні пред явити приписне свідоцтво , якщо його не має , то наявне порушення правил обліку призовників - це адмін відповідальність.

    Потрібно з'явитися до військомату за місцем Вашої реєстрації.

    Там Ви сплатите штраф за те, що не перебували на обліку в військоматі.

    Відповідно до ст. 210 Купап - Порушення військовозобов'язаними чи призовниками правил військового обліку, неявка їх на виклик до військового комісаріату без поважних причин або несвоєчасне подання в обліковий орган, де вони перебувають на військовому обліку, відомостей про зміну місця проживання, освіти, місця роботи, посади, а також порушення порядку проходження навчальних зборів (занять) у навчальних закладах Товариства сприяння обороні України та професійно-технічних навчальних закладах - тягнуть за собою накладення штрафу від п'яти до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті або частиною першою статті 211 цього Кодексу, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, - тягне за собою накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.(510-810 грн)

    Отже, максимальний штраф, який на Вас можуть накласти у такому випадку - це 1700 грн.

    Вам потрібно вирішити питання про те де все ж таки ви будете перебувати на обліку.

    Враховуючи воєнний стан отримати приписне ви зможете у тцк сп(воєнкомат за місцем перебування), де тимчасово станете на облік , або постійно , тоді треба знятися у Сумській обл. станом на зараз можете отримати у Київській обл.

    ---

    У разі втрати посвідчення про приписку призовнику видається дублікат.

    Видача дубліката посвідчення про приписку проводиться за письмовою заявою призовника, в якій зазначаються обставини втрати.

    Підставою для видачі дубліката посвідчення є рішення районного військового комісара, яке приймається після з'ясування обставин втрати призовником посвідчення про приписку.

    Саме головне для відновлення приписного свідоцтва - це документ, який підтверджує вашу реєстрацію місця проживання (прописку). Це може бути паспорт з відміткою про реєстрацію або витяг про реєстрацію місця проживання.

    Але, за втрату приписного перебачен штраф.

    На вас оформлять протокол про адміністративне порушення, згідно вимог закону України "Про військову службу та облік військовозобовязаних" (про втрату військового квитка). Потім сплачуєте штраф та з квітанцією повертаєтесь до військомату за дублікатом.

    Порядок видачи дубліката приписного передбачено Положенням про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом, яке затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 21 березня 2002 р. № 352.

    Отже, Вам необхідно звернутися з письмовою заявою про видачу дублікату, в якій описати всю ситуацію та посилатися на норми законодавства.

    При надання всіх документів оформляється новий військовий квиток або посвідчення з відміткою про взяття на облік протягом 2 тижнів.

    Але питання можливо вирішити наступним чином:

    1. подаєте письмову заяву до військкомату про взяття Вас на військовий облік, при цьому прикладаєте копію військового квитка, де зазначене місце Вашої строкової служби і вказуєте на описану Вами обставину (втрату припису), у зв'язку з чим просите надати запит до В/Ч про надання припису.

    На таку заяву ВІЙСЬККОМАТ повинен буде аргументовано відповісти з посиланням на нормативні документи у разі відмови, або ж таки направити запит, додавши до нього копію Вашої заяви.

    У Вас має залишитись копія поданої заяви з відміткою про її одержання військкоматом.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 25 років досвіду

    Вітаю!

    Порядок дій:

    1. Стати на облік як ВПО.

    2. Звернутися до ТЦКСП (військомат) - с собою обов'язково мати паспорт.

    3. Пройти військово-лікарську комісію, яка визначить ступінь придатності до служби.

    4. Отримати приписне свідоцтво.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Сергію!

    У разі втрати посвідчення про приписку призовнику видається дублікат за місцем його проживання (у Вашому випадку у Київській області). Для цього достатньо мати на руках довідку ВПО.

    Видача дубліката посвідчення про приписку проводиться за письмовою заявою призовника, в якій зазначаються обставини втрати. Підставою для видачі дубліката посвідчення є рішення районного військового комісара, яке приймається після з'ясування обставин втрати призовником посвідчення про приписку.

    (п. 28 ПОЛОЖЕННЯ про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом").

    http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/352-2002-п/pri...

    За втрату або недбале зберігання приписного Вам прийдеться заплатити штраф.

    Стаття 211 Кодексу України про адміністративні правопорушенняпередбачає відповідальність за умисне зіпсуття обліково-військових документів чи втрата їх з необережності.

    Умисне зіпсуття або недбале зберігання військовозобов'язаними і призовниками обліково-військових документів (військових квитків і посвідчень про приписку до призовних дільниць), яке спричинило їх втрату, -

    тягне за собою накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Повторне протягом року вчинення порушення з числа передбачених частиною першою цієї статті або частиною першою статті 210 цього Кодексу, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, -

    тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Будуть питання, завжди радий допомогти.

    Крикун Сергій  Павлович
    Крикун Сергій Павлович рік тому

    Юрист, м. Дніпро, 30 років досвіду

    "ПОРЯДОК організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/921-2016-%D0%B...):

    "15. Військовий облік здійснюється з урахуванням встановленого в Україні порядку декларування та реєстрації місця проживання (перебування) фізичних осіб, організовується і безпосередньо ведеться державними органами, а також підприємствами, установами та організаціями, в яких призовники і військовозобов’язані працюють (навчаються)...

    16. Військовий облік ведеться на підставі паспорта громадянина України та таких військово-облікових документів:

    для призовників - посвідчення про приписку до призовної дільниці;

    для військовозобов’язаних - військового квитка або тимчасового посвідчення військовозобов’язаного.

    56. Районні (міські) територіальні центри комплектування та соціальної підтримки:

    організовують та ведуть військовий облік на відповідній території;

    здійснюють взяття, зняття або виключення з військового обліку призовників і військовозобов’язаних у випадках, передбачених законодавством;

    виявляють призовників і військовозобов’язаних, які проживають (перебувають) на відповідній території, проте не перебувають на військовому обліку;

    організовують оповіщення призовників і військовозобов’язаних про їх виклик до районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки для оформлення військово-облікових документів, проходження медичного огляду, приписки до призовної дільниці, взяття на військовий облік, призначення на воєнний час, призову на військову службу або на збори військовозобов’язаних та забезпечують здійснення контролю за їх прибуттям;...

    Взяття на військовий облік, зняття та виключення з військового обліку призовників і військовозобов’язаних у районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки здійснюється за їх особистої присутності. При цьому взяття на військовий облік, зняття або виключення з нього здійснюється за умови наявності паспорта громадянина України та військово-облікових документів, визначених у пункті 16 цього Порядку...

    У разі відсутності у призовників і військовозобов’язаних військово-облікових документів районні (міські) територіальні центри комплектування та соціальної підтримки беруть їх на військовий облік, знімають або виключають з нього лише після відновлення зазначених документів...".

    ---

    Доброго дня, Сергію! Вам належить звернутись до Києво-Святошинського РТЦК та СП - дивіться перелік РТЦК та СП (https://www.mil.gov.ua/kontakti/oblasni-vijskomati...), п.15 Святошинський районний в місті Києві ТЦК та СП

    svyatosh_rvk@post.mil.gov.ua

    (044) 424-10-24.

    Кирда Вячеслав Володимирович
    66.7%

    Вітаю!

    Сергію, Ви повинні розуміти, що на сьогодні в Україні оголошена мобілізація, тому при відновленні приписного у тому числі потрібно враховувати цей момент!

    ОДНАК ЯКЩО ВИ ВСЕ ТАКИ НЕ ПІДЛЯГАЄТЕ МОБІЛІЗАЦІЇ І ВИ В ЦЬОМУ ПЕРЕКОНАНІ, ТОДІ ПРОБЛЕМ ІЗ ВІДНОВЛЕННЯМ ПРИПИСНОГО ПОСВІДЧЕННЯ ВЗАГАЛІ НЕ БУДЕ.

    АЛГОРИТМ ДІЙ:

    1. РЕЄСТРУЄТЕСЬ ЯК ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНА ОСОБА ЗА НОВИМ МІСЦЕМ ПРОЖИВАННЯ.

    2. ВІДВІДУЄТЕ ТЕРИТОРІАЛЬНИЙ ЦЕНТР КОМПЛЕКТУВАННЯ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПІДТРИМКИ (ВІЙСЬККОМАТ).

    3. ПРОХОДИТЕ ВІЙСЬКОВО-ЛІКАРСЬКУ КОМІСІЮ.

    4. НАДАЄТЕ ПАКЕТ ДОКУМЕНТІВ, ЯКІ ПРОСИТИМУТЬ У ВІЙСЬККОМАТІ.

    ЯК ПРАВИЛО, ЦЕ:

    Фото 3х4 -4шт.

    5х6 -2шт.

    9х12-1шт.

    Копія свідоцтва про народження.

    Копія паспорта 1,2,11 сторінки.

    Довідка з місця проживання про склад сім’ї.

    Довідка з місця навчання.

    Характеристика.

    Копія ідентифікаційного коду.

    5 конвертів по Україні.

    Папка для паперів.

    5. ОТРИМУЄТЕ ПОСВІДЧЕННЯ ПРО ПРИПИСКУ.

    ВСЕ ТАКИ КЛЮЧОВЕ ЗНАТИ ВАШ ВІК ДЛЯ БІЛЬШ ПРЕДМЕТНОЇ КОНСУЛЬТАЦІЇ.

    Всього доброго! Сподіваюсь, що консультація була корисною.Якщо є додаткові питання, звертайтесь індивідуально, натиснувши зелену кнопку «Звернутися»!

    Пуха Наталія ТендерОк

    Доброго Дня

    Щодо Вашого питання

    У разі втрати посвідчення про приписку призовнику видається дублікат. Видача дубліката посвідчення про приписку проводиться за письмовою заявою призовника, в якій зазначаються обставини втрати. Підставою для видачі дубліката посвідчення є рішення районного військового комісара, яке приймається після з'ясування обставин втрати призовником посвідчення про приписку.

    Отримати можна у Обласні, Київська та Севастопольська міські ради, Військовий комісаріат, військова частина, філіали, Виконавчі органи сільських, селищних, міських рад.

    Подати заяву на отримання послуги заявник може особисто, або письмово надіславши листом.

    У військовому комісаріаті, де громадянин був поставлений на облік, зберігається особиста справа призовника, в якому знаходяться всі необхідні для відновлення посвідчення відомості та документи. Тому видати дублікат документа повинні лише на підставі цієї справи, без подання додаткових документів. Правда, потрібно буде представити одне або два чорно-білих фото розміром 3 х 4 см для виготовлення дубліката документа. Звернутися за дублікатом документа можуть і треті особи, але при наявності довіреності на отримання документів.

    Успіхів

    Кирда Вячеслав Володимирович
    33.3%

    Сергію!

    ЯКЩО ВАМ БІЛЬШЕ 27 РОКІВ, МОВА ЙДЕ ПРО ІНШУ ПРОЦЕДУРУ. ОТРИМАТИ ПРИПИСНЕ У ТАКОМУ ВИПАДКУ НЕМОЖЛИВО!

    Для більш детальної консультації звертайтесь індивідуально, натиснувши зелену кнопку «Звернутися»!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України