Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Права человека, 12 июня 2022, вопрос №66642

Підкажіть будь ласка. Може чоловік з повісткою на руках переміщуватися по Україні?

Моя сестра має 7мі місячну дитинку та чоловіка, але вони не розписані. Вони з міста Гірник донецької області. Місяць тому її чоловіку вручили повістку,але сказали чекати дзвінка,коли він буде потрібен ЗСУ йому подзвонять. Зараз їх місто підлягає обстрілу. У мене таке питання. Чи може він з сім'єю виїхати в іншу область? Дуже дякую за відповідь!

Ответы юристов (2)

    Валерия
    Валерия год назад

    Юрист, г. Харьков, 6 лет опыта

    Общаться в чате

    Вітаю, Яна. Відповідно до ч.6 ст. 22 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" 6. Громадянам, які перебувають на військовому обліку, з моменту оголошення мобілізації забороняється зміна місця проживання без дозволу посадової особи, визначеної у частині третій цієї статті (керівника відповідного районного (міського) ТЦК та СП (військовозобов’язаних та резервістів СБУ, Служби зовнішньої розвідки України — без дозволу відповідного керівника).)

    Відповідно до абз. 4, 8 п. 1 Правил військового обліку призовників і військовозобов'язаних https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/921-2016-%D0%B... Призовники і військовозобов’язані повинні: не змінювати місце фактичного проживання (перебування) з моменту оголошення мобілізації, а у воєнний час не виїжджати з місця проживання без дозволу керівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки, відповідних керівників СБУ або Служби зовнішньої розвідки;

    особисто повідомляти у семиденний строк органам, в яких вони перебувають на військовому обліку, про зміну їх сімейного стану, стану здоров’я, адреси місця проживання (перебування), освіти, місця роботи і посади;

    Тобто, військовозобов'язаний не може змінити фактичне місце проживання без дозволу керівника ТЦК, в якому така особа перебуває на обліку. При цьому, після зміни адреси проживання протягом 7 днів потрібно повідомити ТЦК про нову адресу.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    ВІН МОЖЕ ЗМІНИТИ МІСЦЕ ПРОЖИВАННЯ ЗА УМОВИ ОТРИМАННЯ ТАКОГО ДОЗВОЛУ ВІД ВІЙСЬКОВОГО КОМІСАРА ТЕРИТОРІАЛЬНОГО ЦЕНТРУ КОМПЛЕКТУВАННЯ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПІДТРИМКИ!

    ВТІМ МУШУ ЗАЗНАЧИТИ, ЩО ВИКЛЮЧНО З МЕТОЮ РЯТУВАННЯ СВОГО ЖИТТЯ ТА ЖИТТЯ БЛИЗЬКИХ МОЖЕ БУТИ ЗДІЙСНЕНО ЕКСТРЕННИЙ ВИЇЗД З ТЕРИТОРІЇ БЕЗ ДОЗВОЛУ ВІЙСЬКОВОГО КОМІСАРА!

    У ТАКОМУ ВИПАДКУ ГОЛОВНЕ ОДРАЗУ СТАТИ НА ВІЙСЬКОВИЙ ОБЛІК ЗА НОВИМ МІСЦЕМ ПРОЖИВАННЯ!

    Всього доброго! Сподіваюсь, що консультація була корисною.Якщо є додаткові питання, звертайтесь індивідуально, натиснувши зелену кнопку «Звернутися»!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України