Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Миграционное право, 25 мая 2022, вопрос №65200

Куди скаржитись на діяльність міграційної служби?

Ситуація така: моя дружина- громадянка російської федерації. Народилася в місті Ташкент ( Узбекистан) та більше 30 років проживала в рідному місті. Потім, у зв'язку з скрутним економічним становищем в країні Узбекистан, мігрувала до росії, де отримала громадянство російської федерації за спеціальною програмою переселення. Понад 3 роки проживала в росії у місті Калуга. Через мережу інтернет познайомилась зі мною, громадянином України, після чого я її забрав до України, де ми одружилися і проживаємо вже майже 4 роки. Весь цей час моя дружина перебуває в Україні на підставі тимчасової посвідки на проживання, термін якої продовжувала кожного року. Цьго року мала отримати посвідку на постійне проживання, та зібрала усі необхідні документи для цього: дозвіл на міграцію та інше. В подальшому планувала отримати громадянство України. Але почалася війна. Спочатку місцеві органи міграційної служби взагалі не працювали, потім почали працювати, але працівники повідомляли, що ніяких операцій з документами не проводять, так як чекають якусь постанову від уряду та інструкції. Запевняли, що всі терміни дії посвідки та сроки подачі документів будуть продовжені, у зв'язку з воєнним станом. А 25.05.2022 робітник міграційної служби повідомив, що продовжувати термін дії посвідки моїй дружині не будуть, як і не будуть змінювати посвідку з тимчасової на постійну. Тому що вона громадянка рф, і у зв'язку з воєнним положенням їм заборонили будь-які дії з посвідками громадян агрессора. На моє питання: "чи є відповідна постанова уряду?" Держслужбовець відповів, що поки що немає, але має з'явитись. І повідомив, що 14.06.2022 термін дії посвідки моєї дружини закінчується, тож з 15.06.2022 вона буде перебувати в Україні незаконно, і буде депортована.
На мою думку- це несправедливо. Адже моя дружина ніякого відношення до агрессора не має, а навпаки має чітку проУкраїнську позицію. Також я вважаю, що порушуються мої права, адже мою сім'ю хочуть безпідставно роз'єднати.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України