Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 03 лютого 2022, питання №55512

Договір безоплатного користування

Доброго дня. Підкажіть будь ласка. Чи можу я ФОП взяти в безоплатне користування торгово офісне приміщення своєї свекрухи??

Відповіді юристів (2)

    Юрій
    Юрій 2 роки тому

    Юрист, м. Київ, 6 років досвіду

    Добрий день.

    Можете на підставі договору позички.

    ХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ

    Кодолов Олександр Володимирович
    Кодолов Олександр Володимирович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 21 рік досвіду

    Віка, доброго дня,

    якщо ви на єдиному податку, то не рекомендую так робити, тому що податкова тоді нарахує вам податки за звичайними цінами оренди за те, що ви отримали ці послуги з оренди безкоштовно.

    Тому рекомендую зробити договір оренди з орендною платою, якщо не хочете питань від податкової. Або є ще альтернативний варіант - укласти договір позички (безоплатне користування майном), але сторонами цього договору будуть фізичні особи з обох боків, а не ФОП - тоді можна буде аргументовано посперечатися з податковою щодо того, що ці послуги з оренди отримуються вами не в рамках ФОП-діяльності, а тому і не можуть якось враховуватися і податки з них.

    Удачі вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України