Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 31 січня 2022, питання №55350

Как доказать родство с дочерью

Добрый день. У меня с дочерью в фамилиях отличается одна буква. У нее "и", а у меня "і". Мою неправильно перевели на украинский язык при смене фамилии после вступления в брак. Свидетельство о браке выдано полностью на русском языке. У мужа с дочерью фамилии совпадают. Как мне доказать родство с ней?

Відповіді юристів (2)

    Тарасюк Віктор  Анатолійович
    Тарасюк Віктор Анатолійович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 26 років досвіду

    Доброго дня,Марино! Вам потрібно виправити помилку в документах, лише треба визначити в якому документі сталася помилка. Існує два способи внесення змін (виправлення): позасудовой та судовий.

    Позасудовий - для внесення змін особа щодо виправлення описок повинна звернутись до органу, що видав такий документ. Зокрема, це стосується таких документів: як свідоцтва, що їх видають органи державної реєстрації актів цивільного стану. До відповідного органу подається заява про виправлення описки (помилки).

    Внесення виправлень, перевидача документів згідно необхідних змін у них відбувається на безоплатній основі, в тому числі і виправлення описок у судових рішеннях (здійснюється без сплати судового збору).

    Судовий — звернення до суду із заявою про встановлення факту належності правовстановлюючого документа. Розгляд даної категорії справ відбувається у порядку окремого провадження (Розділ IV ЦПК України).

    Якщо будуть питання, звертайтесь, контакти в профілі. Щасти Вам!

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 2 роки тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Добрий вечір. Якщо винкла спірна ситуація, то Ви можете після спроби звернення до органу, який видав документ, подати до суду заяву для встановлення факту, що має юридичне значення. Окреме провадження є непозовним, тому в рамках нього до суду подається не позовна заява, а заява до суду.

    Ви можете звертатися до мене з даним питанням чи іншими запитаннями для надання різних додаткових правничих послуг. Я можу, зокрема, написати для Вас текст заяви до суду чи надати детальну юридичну консультацію.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України