Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 31 грудня 2021, питання №53848

Втрата військового квитка

Якщо втратив тимчасове військове посвідчення, який штраф сплачують,якщо являюся інвалідом дитинства 3 групи?

Відповіді юристів (2)

    Павловський Віталій Ігорович
    Павловський Віталій Ігорович 2 роки тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 16 років досвіду

    Розмір штрафу 510 – 850 гривень.

    Згідно частини 1 статті 211 Кодексу про адміністративні правопорушення (далі КУпАП) зіпсуття або недбале зберігання призовниками, військовозобов’язаними і резервістами військово-облікових документів (посвідчень про приписку до призовних дільниць, військових квитків, тимчасових посвідчень військовозобов’язаних), яке спричинило їх втрату, -

    тягнуть за собою накладення штрафу від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Хто притягує до відповідальності? Органи місцевого військового управління України (раніше райвіскомат).

    Відповідно до статті 235 КУпАП, територіальні центри комплектування та соціальної підтримки розглядають справи про такі адміністративні правопорушення: про порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку, про порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, про зіпсуття військово-облікових документів чи втрату їх з необережності (статті 210, 210-1, 211 (крім правопорушень, вчинених військовозобов’язаними чи резервістами, які перебувають у запасі Служби безпеки України або Служби зовнішньої розвідки України).

    Обставини, що пом’якшують відповідальність.

    Інвалідність може бути пом’якшуючою обставиною під час накладення штрафу. До розгляду справи можна додати копії документів про інвалідність через канцелярію «райвійскомату». Тобто розмір штрафу буде залежати від особи, яка буде здійснювати розгляд справи.

    Згідно статті 34 КУпАП

    Обставинами, що пом'якшують відповідальність за адміністративне правопорушення, визнаються:

    1) щире розкаяння винного;

    2) відвернення винним шкідливих наслідків правопорушення, добровільне відшкодування збитків або усунення заподіяної шкоди;

    3) вчинення правопорушення під впливом сильного душевного хвилювання або при збігу тяжких особистих чи сімейних обставин;

    4) вчинення правопорушення неповнолітнім;

    5) вчинення правопорушення вагітною жінкою або жінкою, яка має дитину віком до одного року.

    Законами України може бути передбачено й інші обставини, що пом'якшують відповідальність за адміністративне правопорушення. Орган (посадова особа), який вирішує справу про адміністративне правопорушення, може визнати пом'якшуючими і обставини, не зазначені в законі.

    Обставини, що виключають адміністративну відповідальність.

    Наприклад: в результаті злочину (викрадення) або втрата під час надзвичайної події (стихійного лиха, пожежі, тощо).

    Для цього подається до «райвіскомату» копія заяви до поліції про вчинення злочину (про викрадення майна)/Акт обстеження пожежі з органів МЧС, тощо.

    У даному випадку справа має бути закрита у відповідності до п. 1 ч. 1 ст. 247 КУпАП за відсутності події та складу адміністративного правопорушення.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте!

    Вне зависимости от наличия инвалидности, Вас могут привлечь к административной ответственности по статье 211 Кодекса Украины об административных правонарушениях в виде штрафа в размере от 510 грн. до 850 грн..

    Всего доброго, удачи Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України