Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

06 жовтня 2021, питання №49850

Мова вивіски для магазину Зоо товарів.

Доброго дня!

Маю магазин зоо товарів назва якого англійською мовою. Міський відділ архітектури відмовляється погодити вивіску магазину з назвою на англійській (начебто це прямо суперечить чинному законодавству) і спонукають до того, що необхідно тільки українською - погрожують систематичними штрафами.

З цієї ситуації також пропонують вихід: погодять, якщо зареєструю, як торгову марку. Оскільки виробляти нічого не збираюсь, то вважаю, що реєстрація торгової марки мені не потрібна.

Що в цій ситуації робити і чи правомірна вимога і заборона? Дякую!

Відповіді юристів (1)

    Рибінцев Сергій Сергійович
    Рибінцев Сергій Сергійович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 15 років досвіду

    Доброго дня, Геннадію,

    Ваше питання надзвичайно складне ще й тому, що ви нажаль не вказуєте назву населенного пункту де ведете свій бізнес.

    Звертайтесь в особисті через "Звернутися" і вкажіть мені то місто.

    З огляду на ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні”, "Про основи містобудування в Україні”, “Про благоустрій населених пунктів" місцеві ради виносять рішення про правила благоустрою території.

    Там буває дуже серйозно прописані вимоги до вивісок та інших елементів оздоблення (як у Львові наприклад).

    Зверніть увагу! У типових правилах затверджених КМУ, відсутня вимога про мову вивіски https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2067-2003-%D0%...

    Тому вам потрібно отримати правила вашого міста та звернутись для їх аналізу до мене.

    Щасти вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України