Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Права людини, 12 вересня 2021, питання №48694

Як притягнути людину до выдповыдальностi за завдання збиткiв, якщо не ведеться відео-спостереження

Добрий день, на моїй прибудинкової території розташований водопровідний люк, який не має кришки. Накрити його проблематично, (мається рекомендація водоканалу знищити дерево) тому що для установки кришки потрібно відновити дві стінки колодязя, зруйновані коренем дерева (тополя). Дерево знаходиться на балансі у міста, я подала заяву з приводу його видалення і заміни більш молодим (є свій саджанець дуба, якщо це принципово), який буде висаджений на безпечнiй для комунікацій відстані натомість викорчуваної тополі. Відповіді від міськради потрібно очікувати рівно місяць. Старе накриття з шиферу і лінолеуму було визнано представниками міськради за сміття і отримано припис його прибрати, що і було негайно виконано. Зараз ми знаходимося в пастці бюрократичного режиму, так як відкритий люк несе в собі загрозу безпеці перехожих, навіть не перебуваючи на пішохідній доріжці.
Нещодавно був проведений ремонт вентеля вартістю 8 000 грн, коли і було видано припис водоканалу про усунення дерева.
Сусідка не поцікавилась вищевказаними причинами і при свідках загрожувала мені "влаштувати солодке життя" (але нецензурними виразами), якщо я негайно НЕ накрию люк кришкою, посилаючися на той факт, що її дiти бавляться в моєму палісаднику, на що я відповіла запереченням, бо ж треба почекати відповіді від балансоутримувача і провести з її дітьми бесіду тим часом, на що знову отримала потiк нецензурноъ лайки на адресу себе і своєї семирічної доньки. Увечері того ж дня я виявила люк доверху засипаний цеглою і уламками шиферу, що анігілює всю роботу співробітників водоканалу по ремонту вентеля. Тобто крім морального приниження, матів при дітях, було завдано матеріальних збитків.
Як притягнути сусідку до відповідальності, якщо не ведеться відео-спостереження? За якою статтею можна звернутися в органи і куди краще: в суд або в поліцію?

Відповіді юристів (1)

    Юсько Іван Михайлович
    Юсько Іван Михайлович 2 роки тому

    Юрист, м. Рівне, 7 років досвіду

    Доброго дня, пані Галина!

    Ви маєте право звернутись до органів Національної поліції України із заявою про вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ст. 59 КУпАП України (порушення правил охорони водних ресурсів) та ст. 61 КУпАП України (пошкодження водогосподарських споруд і пристроїв).

    У разі потреби додаткових консультацій чи оформлення документів - звертайтесь через мій особистий профіль.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України