Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Захист прав споживачів, 17 серпня 2021, питання №47192 100₴

Тикетс юа не возвращает деньги уже обратились в суд

Всем здравствуйте! Ранее я у вас спрашивала - цитата: "Тикетс юа не возвращает деньги
В апреле рейс отменили. МАУ всем поменяло билеты на ваучеры. Теперь тикетс не отдаёт деньги, обосновывая ваучером, а использовать ваучер невозможно, так как в Нью-Йорк МАУ не летает. Подскажите, подавал ли кто в суд, есть ли смысл. В МАУ тоже писали, они говорят - обращаться туда где покупали билеты Спасибо"
Я учла все ваши советы и подала в суд. Через месяц заседание, но сегодня тикест прислали Відзив на позовну заяву з поханням заміни первісного відповідача належним відповідачем (пишуть, що МАУ хай відповідає)... Також вони ні слова не кажуть про мій перший запит на повернення коштів, а починають з другого, де мені вже був наданий ваучер, мотивуються, що вони надають послуги бронювання, а не перевезення, тож вони тут ні до чого.....
Моє запитання до вас - чи заперечувати мені їх відзив зараз письмово до суду чи вже на самому засіданні? (Якщо так, підкиньте приклади чи статті). Щиро дякую!

Відповіді юристів (11)

    Рибінцев Сергій Сергійович
    30%
    Рибінцев Сергій Сергійович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 15 років досвіду

    Добрый день, Юлия!

    Отзыв подается в сроки, которые установила Судь в в своей ухвале при открытии дела.

    Как правило - это 5-10 дней с даты получения отзыва.

    Отвечать на отзыв необходимо и даже важно, тем более если у вас сразу же просят сменить ответчика на надлежащего.

    Статьи- это весь раздел 3 ЦПК.

    Подавать отзыв когда вам удобно не получится, так как у судьи все основания не принять его и все доводы в нем.

    Юлия, к сожалению, здесь как самостоятельно лечение, может навредить.

    • Юлия Клієнт 2 роки тому

      Дякую, мені за 5 днів треба встигнути ) Скажіть, можу третю особу замінти на співвідповідача в відповіді на відзив чи потрібне окреме клопотання. Чи взагалі потрібна уточнююча позовна заява? Дякую.

    Пуха Наталія ТендерОк
    30%

    Доброго Дня

    Щодо Вашого питання

    Проаналізувати вашу ситуацію без тексту позовної заяви так само і без відзиву складно проте, у разі необхідності ви можете залужити у справі співвідповідача ст 51 ЦПК, - подайте відповідь на відзив та клопотання про зазначене до суду

    Стаття 51. Залучення до участі у справі співвідповідача. Заміна неналежного відповідача

    1. Суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

    2. Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

    3. Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

    4. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

    5. Відповідач, замінений іншим відповідачем, має право заявити вимогу про компенсацію судових витрат, здійснених ним внаслідок необґрунтованих дій позивача. Питання про розподіл судових витрат вирішується в ухвалі про заміну неналежного відповідача.

    Успіхів

    • Юлия Клієнт 2 роки тому

      Дякую, мені за 5 днів треба встигнути ) Скажіть, можу третю особу замінти на співвідповідача в відповіді на відзив чи потрібне окреме клопотання. Чи взагалі потрібна уточнююча позовна заява? Дякую.

    Гончаренко Константин
    Гончаренко Константин 2 роки тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Доброго дня!

    По Вашому питанню повідомляю наступне:

    Вам необхідно направити відзив на позовну заяву у термін вказаний в ухвалі суду і далі за процедурою розгляду йти.

    Відповідно до частини першої статті 178 ЦПК України у відзиві відповідач викладає заперечення проти позову.Після одержання копій ухвали про відкриття провадження у справі і позовної заяви відповідач має право подати суду письмовий відзив на позов, в якому викласти свою позицію щодо заперечення проти позовних вимог із зазначенням доказів, що підтверджують його незгоду з позовними вимогами.

    Вимоги щодо змісту, форми та порядку подання відзиву на позов визначені в ст. 178 ЦПК України.

    Відзив подається в письмовій формі за підписом відповідача або його представника. Якщо відзив підписується представником, то до нього додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника відповідача.

    Відзив повинен містити:

    1) найменування (ім’я) позивача і номер справи;2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім’я (прізвище, ім’я та по батькові для фізичних осіб) відповідача, його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв’язку, офіційну електронну адресу та адресу електронної пошти, за наявності;3) у разі повного або часткового визнання позовних вимог - вимоги, які визнаються відповідачем;4) обставини, які визнаються відповідачем, а також правову оцінку обставин, надану позивачем, з якою відповідач погоджується;5) заперечення (за наявності) щодо наведених позивачем обставин та правових підстав позову, з якими відповідач не погоджується, із посиланням на відповідні докази та норми права;6) перелік документів та інших доказів, що додаються до відзиву, та зазначення документів і доказів, які не можуть бути подані разом із відзивом, із зазначенням причин їх неподання;7) заперечення (за наявності) щодо заявленого позивачем розміру судових витрат, які позивач поніс та очікує понести до закінчення розгляду справи по суті;8) попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які відповідач поніс і які очікує понести в зв’язку із розглядом справи.

    Додатки до відзиву

    До відзиву додаються:

    • докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем;
    • документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи;

    Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

    Строки надання відзиву

    Відзив подається в строк, встановлений судом, який не може бути меншим п’ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Суд має встановити такий строк подання відзиву, який дозволить відповідачу підготувати його та відповідні докази, а іншим учасникам справи - отримати відзив не пізніше першого підготовчого засідання у справі.Як бути у випадках, коли відповідач не отримує вчасно ухвалу про відкриття провадження по різним причинам, або, отримавши її та не маючи правових знань - не має змоги написати відзив і починаючи пошук правової допомоги втрачає час на написання відзиву, що встановлений судом? В таких випадках строк на написання відзиву можна спробувати поновити. Особливо такі ситуації виникають часто при зверненні до центрів правової допомоги, коли відповідачу спочатку потрібно зібрати необхідні документи для отримання вторинної правової допомоги, а місцевому центру, відповідно до законодавства, необхідний час для перевірки таких документів, прийняття рішення про надання вторинної правової допомоги і призначення адвоката/працівника для надання такої вторинної правової допомоги, якому ще й потрібен час для складання відзиву. Отже, якщо у встановлений строк надати відзив із усіма доказами є неможливим, тоді обов’язково має бути подано клопотання із проханням продовжити встановлений судом строк для подання відзиву та із зазначенням причин неможливості вкластися у встановлені строки. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами

    Відповідь на відзив

    У відповіді на відзив позивач викладає свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення.Відповідь на відзив підписується позивачем або його представником.До відповіді на відзив, відповідно до ст. 179 ЦПК України, застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п’ятою статті 178 ЦПК України.Відповідь на відзив подається в строк, встановлений судом. Суд має встановити такий строк подання відповіді на відзив, який дозволить позивачу підготувати свої міркування, аргументи та відповідні докази, іншим учасникам справи - отримати відповідь на відзив завчасно до початку розгляду справи по суті, а відповідачу - надати учасникам справи заперечення завчасно до початку розгляду справи по суті.

    Заперечення

    У запереченні відповідач викладає свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення.Заперечення підписується відповідачем або його представником.До заперечення застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п’ятою статті 178 ЦПК України.Заперечення подається в строк, встановлений судом. Суд має встановити такий строк подання заперечення, який дозволить іншим учасникам справи отримати заперечення завчасно до початку розгляду справи по суті.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Крикун Сергій  Павлович
    Крикун Сергій Павлович 2 роки тому

    Юрист, м. Дніпро, 30 років досвіду

    Цивільний процесуальний кодекс (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1618-15#n7322):

    "Стаття 174. Види та зміст заяв по суті справи...

    2. Заявами по суті справи є: позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву...

    Стаття 179. Відповідь на відзив

    1. У відповіді на відзив позивач викладає свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення.

    2. Відповідь на відзив підписується позивачем або його представником.

    3. До відповіді на відзив застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п’ятою статті 178 цього Кодексу.

    4. Відповідь на відзив подається в строк, встановлений судом. Суд має встановити такий строк подання відповіді на відзив, який дозволить позивачу підготувати свої міркування, аргументи та відповідні докази, іншим учасникам справи - отримати відповідь на відзив завчасно до початку розгляду справи по суті, а відповідачу - надати учасникам справи заперечення завчасно до початку розгляду справи по суті.";

    "Стаття 178.Відзив...

    3. Відзив повинен містити:

    1) найменування (ім’я) позивача і номер справи;

    2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім’я (прізвище, ім’я та по батькові для фізичних осіб) відповідача, його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв’язку, офіційну електронну адресу та адресу електронної пошти, за наявності;...

    5) заперечення (за наявності) щодо наведених позивачем обставин та правових підстав позову, з якими відповідач не погоджується, із посиланням на відповідні докази та норми права;...

    4. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду...

    5. До відзиву додаються:

    2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.".

    У цій частині подання відповіді на відзив є в Ваших інтересах, в якій Ви викладаєте свою позицію щодо вимог, викладених у відзиві. Щодо заміни "Тікетс" на МАУ: по-перше, рішення про заміну приймає суд; по-друге, одержувачем коштів на організатором є "Тікетс", тому є належним відповідачем; по-третє, у відповіді на відзив Ви можете зазначити (викласти свою думку) про залучення МАУ в якості співвідповідача, але не про заміну замість "Тікетс".

    Костромина Виктория
    Костромина Виктория 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 20 років досвіду

    Моє запитання до вас - чи заперечувати мені їх відзив зараз письмово до суду чи вже на самому засіданні? (Якщо так, підкиньте приклади чи статті). Щиро дякую!

    подавать ответ на отзыв или нет - это ВАШЕ ПРАВО - я рекомендую всегда писать ответы на отзывы

    Адвокат Евгений Александрович
    40%
    Адвокат Евгений Александрович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте, Юлия!

    Рекомендую Вам подать ответ на отзыв и ходатайство о признании соответчиком

    При этом, Вам обязательно необходимо подать ответ на отзыв, с возражением относительно отзыва на Ваш иск.

    ЦИВІЛЬНИЙ ПРОЦЕСУАЛЬНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2004, № 40-41, 42, ст.492):

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1618-15#Text

    "Стаття 51. Залучення до участі у справі співвідповідача. Заміна неналежного відповідача

    1. Суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

    2. Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

    3. Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

    4. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

    5. Відповідач, замінений іншим відповідачем, має право заявити вимогу про компенсацію судових витрат, здійснених ним внаслідок необґрунтованих дій позивача. Питання про розподіл судових витрат вирішується в ухвалі про заміну неналежного відповідача".

    Также, лучше их обоих сделать соответчиками, для этого Вам необходимо подать ходатайство в суд.

    ЦИВІЛЬНИЙ ПРОЦЕСУАЛЬНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2004, № 40-41, 42, ст.492):

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1618-15#Text

    "Стаття 179. Відповідь на відзив

    1. У відповіді на відзив позивач викладає свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення.

    2. Відповідь на відзив підписується позивачем або його представником.

    3. До відповіді на відзив застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п’ятою статті 178 цього Кодексу.

    4. Відповідь на відзив подається в строк, встановлений судом. Суд має встановити такий строк подання відповіді на відзив, який дозволить позивачу підготувати свої міркування, аргументи та відповідні докази, іншим учасникам справи - отримати відповідь на відзив завчасно до початку розгляду справи по суті, а відповідачу - надати учасникам справи заперечення завчасно до початку розгляду справи по суті".

    Всего доброго, удачи Вам!

    Юлия Клієнт 2 роки тому

    Щиро дякую! Подала клопотання про залучення співвідповідача і заяву про уточнення позовнх вимог, де вказано 2 відповідача. Відповідь не надала, але вже і не встигну (5 днів дається). Сподіваюсь цього буде достатньо.

    • Адвокат Евгений Александрович
      Адвокат Евгений Александрович 2 роки тому

      Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

      Добрий день!

      "Щиро дякую! Подала клопотання про залучення співвідповідача і заяву про уточнення позовнх вимог, де вказано 2 відповідача. Відповідь не надала, але вже і не встигну (5 днів дається). Сподіваюсь цього буде достатньо".

      - Будь ласка.

      Повинно бути достатньо для суду.

      Всього доброго, успіхів Вам!

      • Юлия Клієнт 2 роки тому

        Дякую за відповідь, бо переживала, що відповідь на відзив не дала ). Дякую, що ви такі є, успіхів Вам також і добра!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України