Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 08 червня 2021, питання №43444

что делать, если человека не уволили с компании и он на ней числиться но фактически не работает

здравствуйте! что делать если человека не уволили с компании , а он на ней фактически не работает и не может стать из за этого на биржу труда?

Відповіді юристів (1)

    Юрій
    Юрій 2 роки тому

    Юрист, м. Київ, 6 років досвіду

    Доброго дня!

    В день звільнення роботодавець зобов'язаний видати працівнику належним чином оформлену трудову книжку та провести з ним повний розрахунок.

    За затримку видачі трудової книжки, до роботодавця можуть бути вжиті заходи відповідальності за порушення трудових прав працівника у вигляді стягнення на його користь середнього заробітку за час вимушеного прогулу, що обчислюється виходячи з отриманої працівником заробітної плати за два останні місяці роботи.

    Стягнення середнього заробітку здійснюється у разі задоволення пред'явленого працівником відповідного позову.

    Такий позов може бути заявлений протягом трьох місяців з моменту, коли ви дізнались про порушення свого трудового права.

    Однак, на період дії карантину цей строк продовжений до закінчення його дії.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України