Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 17 травня 2021, питання №42439

С кем будут проживать дети

Добрый день, с женой не живу уже три года, официально ещё не развелся. Хочу забрать ребенка на проживание к себе так как она за ним не смотрит. Скажите куда мне обращаться в органы опеки или в суд?

Відповіді юристів (1)

    Юрій
    Юрій 3 роки тому

    Юрист, м. Київ, 6 років досвіду

    Доброго дня!

    Місце проживання дітей визначається на підставі рішення суду.

    Для визначенням місця проживання дитини разом з Вами необхідно буде представити суду докази, відповідно до яких можливо буде встановити доцільність визначення місця проживання разом з Вами. Серед іншого, це можуть бути будь-які документальні, електронні докази або показання свідків, що нададуть суду можливість встановити факти піклування про дитину, матеріальне забезпечення, а також забезпечення підвищення духовного, фізичного та психологічного розвитку її особистості.

    При цьому, зауважую, що у разі невизнання пред'явлених Вами вимог іншою стороною (вашою дружиною), то необхідно буде також переконати суд в тому, що докази, на які ця сторона буде посилатись, недостовірними. Це необхідно зробити для того, щоб суд був переконаний, що визначення місця проживання дитини разом з матір'ю забезпечить якнайкращі інтереси цієї дитини в меншому обсязі, ніж визначення місця проживання дитини разом з батьком.

    На кінець, перед пред'явленням позову рекомендую звернутись до органу опіки і піклування із заявою про доцільність визначенням місця проживання дитини. За результатами розгляду заяви, орган опіки і піклування прийме висновок стосовно доцільності визначення місця проживання дитини разом з одним із батьків. Цей висновок необхідно буде долучити до позову як доказ (у разі, якщо він на Вашу користь).

    Звертаю Вашу увагу, що позовна заява за формою і змістом має відповідати вимогам статтей 175 та 177 Цивільного процесуального кодексу.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України