Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

20 березня 2021, питання №39904

Право робітника під час звільнення

Я працюю вихователем в дитячому садку. Усно я повідомила директора про звільнення за місяць раніше. Коли потрібно писати заяву на звільнення. Директор говорить у кінці місяця, оскільки я працюю до 31 березня, але він намікнув що необхідно буде ще відпрацьовувати 2 тижні? Як вчинити правильно?

Відповіді юристів (2)

    Марусяк Андрій Романович
    Марусяк Андрій Романович 3 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 7 років досвіду

    доброго вечора! Пишіть заяву у будь який момент і відпрацьовуйте після неї ще два тижні.

    Усне попередження не має правового значення.

    Так, за загальним правилом заява подається за 2 тижні до дня звільнення. Ці 2 тижні можна працювати, бути на лікарняному, у відпустці. Вам мають в останній день здійснити всі виплати. Щасти вам!

    Крижановська Єлізавета Сергіївна
    Крижановська Єлізавета Сергіївна 3 роки тому

    Юрист, м. Херсон, 19 років досвіду

    Доброго дня! Раджу Вам написати заяву на звільненя і з дати написання відрахувати 14 днів це і буде датою звільнення, в іншому випадку потрібно буде попередити працедавця за 14 днів тобто з 31 березня ще плюс 14 днів( вірно підмічено колегою консультацією вище ці 14 днів Ви можете перебувати і на лікарняному і у відпустці)


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України