Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 15 лютого 2021, питання №38091

Можно ли лишить отца ребенка отцовства ?

Отец неадекватно себя ведёт , ругается , обзывает , поднимает руку , оскорбляет , шантажирует , можно ли лишить его отцовства ?

Відповіді юристів (2)

    Дмитраш Юлія Віталіївна
    Дмитраш Юлія Віталіївна 3 роки тому

    Юрист, м. Черкаси, 3 роки досвіду

    Це дуже складний процес, але жорстоке поводження з дитиною є однією з підстав для позбавлення батківських прав. Це питання вирішується в судовому порядку, але потребує доказів.

    Однак, те що Ви описуєте, за ознаками є домашнім насильством згідно ЗУ "Про запобігання та протидію домашньому насильству". За домашнє насильство передбачена адміністративна відповідальність, в разі систематичності - кримінальна відповідальність. Ви можете притягти кривдника до відповідальності, та отримати обмежувальний припис стосовно кривдника.

    Нешик Татьяна
    Нешик Татьяна 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 23 роки досвіду

    Добрий день.

    Це можливо зробити, але процедура довга і складна. Вам потрібно буде надати докази неадекватності батька, викликати поліцію, фіксувати неадекватні вчинки тощо. Тому фіксуйте все та звертайтесь до Служби у справах дітей та сім"ї, а потім в суд з позовом

    Гарного дня


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України