Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 15 лютого 2021, питання №38084

Сколько буду платить алиментов ребёнку,если бывшая жена подаст в суд?

Добрый день.
С бывшей женой развелись 2 года назад.
Все эти года исправно платил деньги на ребёнка в сумме 3000 грн.(оговорили эту сумму вместе) Сейчас ей показалось мало и она требует увеличения. Как правильно рассчитать сумму алиментов при официальном доходе 15600 грн в месяц? Общий доход за 2020 год составил 271000грн. У меня квартира в ипотеке(купленная вне брака) учитываются ли мои расходы на кредиты при пересчёте алиментов? Учитываются ли отчисления в пенсионный фонд или алименты насчитываются на общий доход? Данные по зачислению заработной платы прикрепил.
Спасибо

Відповіді юристів (2)

    Дмитраш Юлія Віталіївна
    Дмитраш Юлія Віталіївна 3 роки тому

    Юрист, м. Черкаси, 3 роки досвіду

    За рішенням суду кошти на утримання дитини (аліменти) присуджуються у частці від доходу її батька або у твердій грошовій сумі за вибором матері. Мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

    для дітей віком до 6 років – 960,50 гривень;для дітей віком від 6 до 18 років – 1197,50 гривень.

    При визначені розміру аліментів, враховуються такі обставини:

    - Ваше матеріальне становище та дитини, стан здоров'я, наявність на утриманні інших дітей, непрацездатних членів сім'ї, Ваше майно, та витрати платника на придбання майна, за умови якщо їх сума перевищує десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатної особи, а джерело походження коштів не встановлено.

    Враховуючи судову практику, зазвичай задовольняють на рівні 2500-3500, головне пам'ятати, що обов'язок утримувати дитину до повноліття покладається на обох батьків)))

    Нешик Татьяна
    Нешик Татьяна 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 23 роки досвіду

    Добрий день.

    Під час визначення суми аліментів має значення кількість дітей. Якщо йдеться про одну дитину, тоді це одна четверта від суми загальних доходів, якщо дітей двоє – одна третина, на трьох і більше доведеться сплатити половину доходу платника.

    Законодавчо встановлений 100% мінімальний рекомендований розмір аліментів становить:

    • на одну дитину до 6 років – 1 921 гривню;
    • для дітей від 6 до 18 років – 2 395 гривень.

    З 1 липня 2021 року ці виплати зростуть: для дітей до 6 років мінімальний рекомендований розмір аліментів становитиме 2 013 грн, а для дітей від 6 до 18 років – 2 510 грн.

    У грудні 2021 року на дитину до 6 років виплата становитиме 2 100 грн, а від 6 до 18 років – 2 618 грн

    Гарного дня


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України