Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Адміністративне право, 09 лютого 2021, питання №37808

Проблемный кредит, продан кредит банком сторонней организации

Здравствуйте, прошу помощи в закрытии проблемного кредита , мой Кредит был продан финансовой организации без моего ведома и согласия .

Відповіді юристів (2)

    Пуха Наталія ТендерОк

    Доброго Дня

    Щодо вашого питання так дійсно досить часта практика продажу кредитів фінансовим, або колекторським установам, тут нічого незаконного немає .

    Щодо врегулювання заборгованості то для вас принципового значення кому сплачувати немає, також для вас і не змінюються умови кредитування.

    Щодо наявності вашої згоди то судова практика схиляється до того, що відсутність вашої згоди не робить договір не дійсним, не нікчемним, а також зазначене не є підставою для його припинення.

    Щодо суми заборгованості, то зазвичай орієнтуйтесь, що факторингові компанії пропонують умови врегулювання заборгованості, які іноді є досить непоганими.

    Щодо суми боргу то продажа боргу не перериває термін позовної давності, кредит (заборгованість) вам все одно рано чи пізно в добровільному або примусовому порядку прийдеться сплачувати.

    Якщо ви погодите в добровільному порядку ви зможете (при наявності) добитись кращих умов.

    У примусовому, стягнення відбуватимуться за рішенням суду або виконавчим написом нотаріуса - растянуться по часу, але можливе стягнення більшої суми.

    Тому рекомендую, дізнатися у факторинговій компанії про програми врегулювання заборгованості і ретельно читати та обдумувати платежи та документи що ви підписуєте.

    Успіху

    Шульга Светлана Леонидовна
    Шульга Светлана Леонидовна 3 роки тому

    Юрист, м. Київ, 18 років досвіду

    Частиною 2 статті 517 Цивільного кодексу України боржник має право не виконувати свого обов’язку новому кредиторові до надання боржникові доказів переходу до нового кредитора прав у зобов’язанні.

    Часто фінансові компанії чи колектори викуплять у банка за 30% кредит, а відсотки для повернення нараховують набагато більше.

    Також при передачі такого кредитного договору потрібно підписувати акт, в якому видно сума заборгованості від банка. Часто такий акт не підписують, тому сума заборгованості лишається спірною.

    Посилаючись на ст.517 Цивільного кодексу, вимагайте у фінустанові документи. Якщо передача боргу відбулася із порушенням процедури, звертайтесь до суду.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України