Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 12 декабря 2020, вопрос №34812

Розлучення, є спільна дитина 2р.

Доброго дня!
Цікавить таке питання. Зараз в шлюбі, є спільна дитина 2р. Чоловік хоче розлучитись. Якщо чоловік перший подасть заяву, чи можуть без моєї згоди нас розлучити?

Ответы юристов (2)

    Жупинский Николай Андреевич
    Жупинский Николай Андреевич 3 года назад

    Адвокат, г. Харьков, 25 лет опыта

    Зараз в шлюбі, є спільна дитина 2р. Чоловік хоче розлучитись. Якщо чоловік перший подасть заяву, чи можуть без моєї згоди нас розлучити?

    В Україні немає примусового шлюбу і згода другого з подружжя на розірвання шлюбу не вимагається

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 24 года опыта

    Конечно могут, суд не вправе заставить вас жить вместе. Но в связи с тем что вы не согласны на развод и имеете многолетнего ребенка можно просить суд о предоставлении срока для применения супругов. Вам нужно обратиться к юристу чтобы он составил грамотно возражения и попросить суд по сменить срок для применения

    Ппозиція Верховного суду щодо подачі позову про розлучення одним із подружжя:

    Відповідно до положень ст. 112 СК України при вирішенні питання про розірвання шлюбу суд з`ясовує фактичні взаємини подружжя, дійсні причини позову про розірвання шлюбу, бере до уваги наявність малолітньої дитини, дитини з інвалідністю та інші обставини життя подружжя. Суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечило б інтересам одного з них, інтересам їхніх дітей, що мають істотне значення.

    Одночасно згідно ст. 111 СК України суд вживає заходів щодо примирення подружжя, якщо це не суперечить моральним засадам суспільства.

    При цьому ВС наголосив на тому, що закон не визначає, які саме заходи можуть застосовуватися судом для примирення подружжя, і це не випадково, оскільки такі питання можуть вирішуватися виключно у процесі розгляду конкретної справи.

    Важливою особливістю справ про розірвання шлюбу є те, що суд з урахуванням усіх фактичних обставин може відкласти розгляд справи та призначити подружжю строк для примирення, як це визначено ч. 7 ст. 240 ЦПК України, який не може перевищувати 6 місяців.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України