Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Исполнительное производство, 08 декабря 2020, вопрос №34559

Чи законно відкрито виконавче провадження?

Доброго дня.
У 2007 році я взяв кредит у Приватбанку на суму 14 тисяч доларів. У 2010 році у зв'язку з простроченням погашення заборгованості банк звернувся до суду з позовом про стягнення залишку за кредитом у сумі 96 000 грн. Суд ухвалив рішення на користь позивача. У 2017 році банк звернувся у виконавчу службу для примусового виконання рішення суду. З того часу підприємство, де я працюю, відраховує 20% з заробітної плати на користь банку.
У мене таке запитання: чи законно було відкрито виконавче провадження та чи законно проводиться щомісячне відрахування 20% з моєї зарплатні, оскільки строк для пред'явлення виконавчого листа у виконавчу службу, який становить 3 роки, сплив у 2013 році.
Дякую.

Ответы юристов (3)

    Змисла Марта
    Змисла Марта 3 года назад

    Юрист, г. Львов, 5 лет опыта

    Добрий вечір.

    За загальним правилом, виконавчі документи можуть бути пред’явлені до примусового виконання протягом трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред’явлені до примусового виконання протягом трьох місяців.

    Однак, для чіткої відповіді чи правомірні або неправомірні дії кредитора, необхідно ознайомлюватися з матніалами виконавчого провадження, оскільки можливо відбулося переривання строку або стягувач звертався до суду про поновлення строку для пред'явлення виконавчого документа до виконання.

    У разі необхідності детальнішої консультації, то звертайтесь через мій профіль.

    Олександр Клиент 3 года назад

    Дуже дякую, я спробую звернутись до виконавчої служби з відповідною заявою.

    Олександр Клиент 3 года назад

    А а чи є можливість повернути вже сплачені кошти, їх близько 50 000 грн.?


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України