Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 13 ноября 2020, вопрос №32822

Чи можу отримати відсрочку від армії в 19 років хоч і навчаюсь на заочному?

Мені 19 років і я отримав повістку щоб з‘ятися в військомат, ще на службу не отримав так як зараз прохожу обстеження в лікарні. Я знайшов, що можна написати заяву і отримати відсрочку до 20-ти років, я прийшов і сказав в військомат і вони сказали, що вперше чують і кажуть даже якщо написати то скоріше всього не дадуть. Я хотів би запитати чи можна буде отримати відсрочку до 20-ти років і не піти в армію?

Ответы юристов (3)

    Кальницкий Георгий  Валериевич
    Кальницкий Георгий Валериевич 3 года назад

    Юрист, г. Одесса, 32 года опыта

    Дорий вечор!

    На строкову військову службу призиваються придатні для цього за станом здоров'я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

    Пунктом 5 розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.02.2020 № 179-р «Про затвердження чисельності громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу, обсягу видатків для проведення для проведення призову у травні — липні 2020 року» (із змінами) визначено, що призов громадян України віком 18-19 років проводиться за їхнім бажанням (за письмовою заявою).

    Важливо! Відповідно до роз'яснювального листа Міністерства оборони України від 04.02.2020 р. до усіх обласних державних адміністрацій з рекомендаціями щодо проведення призовних кампаній у 2020 році, головам призовних комісій усіх рівнів надано рекомендації, як саме розглядати питання щодо надання відстрочки від призову 18- та 19-річним юнакам. Так, зазначено, що призов у 2020 році 18- та 19-річних хлопців буде лише за їхньої письмової згоди.

    Які дії, для отримання відстрочки від призову на строкову військову службу?

    У разі отримання повістки про призов на строкову військову службу та прибуття на призовну дільницю (Постанова Кабінету Міністрів України від 21.03.2002 р. № 352 «Про затвердження Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом»), необхідно скласти заяву на ім’я голови районної (міської) призовної комісії про надання відстрочки від призову на строкову військову службу, з описом підстав для надання відстрочки, а також додати всі наявні письмові докази, що підтверджують дані підстави. Заяву необхідно складати у 2-х екземплярах, один з яких, із позначкою про реєстрацію, набрати собі. Дана заява буде розглядатись на зібранні членів районної (міської призовної комісії), за результатами чого, районна призовна комісія виносить і оголошує одне з рішень, яке заноситься до облікової картки призовника та до книги протоколів засідань призовної комісії, про:

    У разі внесення на розгляд призовної комісії вищого рівня клопотань щодо надання громадянам відстрочок від призову на строкову військову службу, рішення про надання/не надання відстрочки приймається на засіданні призовної комісії вищого рівня (обласна комісія).

    За даним посиланням файл зі зразком заяви на відстрочку https://wiki.legalaid.gov.ua/index.php/%D0%A4%D0%B... і відповідь Міноборони file:///C:/Users/Igor/Downloads/10_1282_02_G_C_VDP.pdf

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Здравствуйте!

    Так, Вы имеете право:.

    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

    РОЗПОРЯДЖЕННЯ

    від 23 вересня 2020 р. № 1150-р

    Київ

    Про затвердження чисельності громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу, обсягу видатків для проведення призову у жовтні — грудні 2020 року

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Здравствуйте!

    Вы имеете право подать заявление в военкомат и не быть призванным во время осеннего призыва на срочную воинскую службу.

    Нужна полная консультация алгоритм действий обращайтесь индивидуально через Звернутися.

    Всего доброго!

    Удачи Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України