Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 17 октября 2020, вопрос №31055

Чи є шанси виграти суд,в агенції яка не виконала свою роботу,і зсилається на карантин?

Чи можна через суд або будь яким іншим способом повернути гроші за послуги працевлаштування в агенції (ФОП),якщо вони не виконали свою роботу і ми нікуди не поїхали,а вони зсилаються на карантин і надзвичайну ситуацію?хоча підтвердження документально про форс-мажор не було,і договір у нас на руках.

Ответы юристов (2)

    Змисла Марта
    Змисла Марта 3 года назад

    Юрист, г. Львов, 5 лет опыта

    Добрий день.

    Необхідно аналізувати умови договору, в якості чого передавалась оплата, чи це був завдаток, аванс, чи повністю вся сума за виконання умов договору.

    Крім цього, необхідно з'ясувати чи мають вони документальне підтвердження неможливості виконання свого зобов'язання у зв'язку з істотною змівною обставин, якою сторони керувались при укладанні договору.

    Для отримання детальнішої консультації, звертайтесь через мій особистий профіль.

    Бойченко Людмила
    Бойченко Людмила 3 года назад

    Адвокат, г. Кропивницкий

    Доброго дня.

    Треба аналізувати умови укладеного договору, проте наявне порушення Ваших прав.

    Відповідно до статей 526, 527 ЦК України зобов'язання має виконуватись належним чином, відповідно до умов договору та вимог закону. Одностороння відмова від виконання взятих на себе зобов'язань не допускається.

    В даному випадку має місце порушення вимог Цивільного кодексу України та ЗУ "Про захист прав споживачів".


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України