Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 11 жовтня 2020, питання №30632

Як оскаржити протокол поліції

Доброго дня! Чи можу я подати апеляційну скаргу на протокол по якому ще не було рішення судді , тобто оскаржити протокол на суді так як протокол підписав пустим а копію протоколу я не отримав, і при відмові проходження алкотестера свідків не було але поясненя свідків є , і мене відпустили додому без відсторонення від керування ТЗ, в пояснювальні я написав що перед тим як сісти за кермо скутера я випив пиво.

Відповіді юристів (1)

    Жупинский Николай Андреевич
    Жупинский Николай Андреевич 3 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 25 років досвіду

    Протокол про адміністративне правопорушення не оскаржується. На нього подаються заперечння та пояснення, які будуть враховані суддею під час розгляду протоколу. А от уже постанова суду за результатом розгляду справи про адміністративне правопорушеня, може бути оскаржена до апеляційногог суду.

    В Вашій ситуації я б рекомендуваву скористатись тим, що на сьогодні ч.1 ст.130 КУАП не містить відповідальності за керування наземним ТС в станні сп'яніння, як і за відмову від проходження огляду на стан сп'яніння. Зате є ст. 286-1 КК, де за ці дї передбачена кримінальна відповідальність. Але наші законодавці разом з Президентом так начудили, по іншому не скажеш, що тепер до водіїв порушників застосовують статтюю закону, яка не передбачає відповідальності за правопорушення, та не застосовують статтю закону, яку потрібно насправді застосувати.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України