Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Земельне право, 24 серпня 2020, питання №27220

договір чи реєстрація

Виникло таке питання,договір аренди землі(паю укладений був у 2013р)закінчується у 2020р,а срок дії держ реєстру до 2021,таким чином орендар не віддає землю до 2021р,чи він правий? право орендаря на землю(пай) настає з моменту реєстрації і до закінчення строку реєстрації.але якже договір?якщо його строк закінчується,а орендодавець хоче скласти договір з іншим орендарем і на цій підставі подати на реєстрацію.як діяти у цьому випадку?ДЯКУЮ!

Відповіді юристів (1)

    Танача Юлія  Антонівна
    Танача Юлія Антонівна 3 роки тому

    Адвокат, 17 років досвіду

    Доброго дня, Анно!

    Договори оренди землі, які було укладено до 31.12.2012 року рахували строк дії з дати державної рестрації договору оренди землі.

    З 01.01.2013 року строк договору оренди землі рахується за умовами договору та починається з дати підписання договору. При цьомуправо оренди підлягає державній реєстрації, без неї орендар не має право використовувати земельну ділянку.

    Ймовірно, під час реєстрації права оренди припустилися помилки.

    Для більше детальної консультації - вкладіть договір, будь ласка.

    Успіхів Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України