Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 29 червня 2020, питання №23115

Как развестись за один день?

Добрый день, можно ли развестись за один день, если обе стороны согласны на развод?
И я и жена готовы развестись, но ждать месяц не хотим, так как на это нету времени.. Слышал что сейчас можно развестись ща один день, это правда?
Детей умная нету, совместно нажитого имущества
Тоде

Відповіді юристів (2)

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 роки тому

    Адвокат, м. Дніпро, 25 років досвіду

    Добрый день!

    В соответствии с положениями Семейного кодекса Украины:

    Стаття 106. Розірвання шлюбу органом державної реєстрації актів цивільного стану за заявою подружжя, яке не має дітей

    1. Подружжя, яке не має дітей, має право подати до органу державної реєстрації актів цивільного стану заяву про розірвання шлюбу.

    Якщо один із подружжя через поважну причину не може особисто подати заяву про розірвання шлюбу до органу державної реєстрації актів цивільного стану, таку заяву, нотаріально засвідчену або прирівняну до неї, від його імені може подати другий з подружжя.

    2. Орган державної реєстрації актів цивільного стану складає актовий запис про розірвання шлюбу після спливу одного місяця від дня подання такої заяви, якщо вона не була відкликана.

    3. Шлюб розривається незалежно від наявності між подружжям майнового спору.

    Таким образом, законом четко предусмотрено, что брак может быть расторгнут не ранее чем через 1 месяц с даты подачи супругами заявления о расторжении брака в органы РАГС.

    В случае необходимости - обращайтесь.Мои контакты в моем профиле на данном сайте либо в Єдиному державному реєстрі адвокатів України. С уважением, адвокат Власенко Татьяна Валериевна

    Костромина Виктория
    Костромина Виктория 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 20 років досвіду

    Добрый день,

    1 мес - 2 прихода в загс

    или в судебном порядке если нет согласия или супруги вместе не могут прийти в загс по месту регистрации одного из супругов а не в любом загсе на украине

    "нужна детальная консультация или помощь в подготовке иска - заявы - обращайтесь через сайт "


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України