Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 10 июня 2020, вопрос №21627

Не правильно виписаний штраф, користування робочою системою у своїх цілях(для набрання справ)

Я хочу оскаржити штраф через нібито порушення пдр, стосовно відсутності полісу страховки авто. Одразу говорю, я забув за нього і строк його дії вийшов у квітні, я за не аж ніяк не гордий. Але сам процес, я проїздив пост ДПС на трасі Дніпро - Кривий Ріг - Херсон, що розташований коло села Кринички, машин на трасі було мало, а голодних очей на посту багато. Через хвилину після того, як я від'їхав від посту дпс, мене наздогнав їх пріус, зупинив, і почали вони мені демонструвати програму на смартфоні де показано, що я маю вже не дійсний поліс, я повідомив, що зупинка через перевірку страхового полісу не можлива згідно статті 35 ЗУ про ПП. Вони мені сказали, шо все можно і пробивать номера закон не забороняє. Я не згоден, я каюсь, шо їздив без полісу банально через діру у пам'яті, але я проїжджав цей пост без нього вже разів 20. Що мені робити? Дайте оцінку.

Ответы юристов (1)

    Жупинский Николай Андреевич
    Жупинский Николай Андреевич 3 года назад

    Адвокат, г. Харьков, 25 лет опыта

    Відповідно до пункту 21.2 ст. 21 Закону України «Про обов`язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» контроль за наявністю договорів обов`язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів здійснюється: відповідними підрозділами Національної поліції при складанні протоколів щодо порушень правил дорожнього руху та оформленні матеріалів дорожньо-транспортних пригод.

    Підстави для зупинкии ТЗ , вказані в постанові (п.3 ст.35) надумані та нічим не підтверджуються.

    ст.35

    3) якщо є інформація, що свідчить про причетність водія або пасажирів транспортного засобу до вчинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення, або якщо є інформація, що свідчить про те, що транспортний засіб чи вантаж можуть бути об’єктом чи знаряддям учинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення;

    Але майте на увазі, що Верховний Суд вважає, що поліція має право вимагати пред'явлення полісу навіть без порушень ПДР, тому успіх оскарження буде залежати від принципіальності судді, що буде розглядати справу, якому звичайно простіше погодитись з позицією Верховного Суду.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України