Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Господарське право, 19 травня 2020, питання №19887

Які строки розгляду претензії, пред’явленої транспортній організації? Як вирішити спір у випадку відмови залізниці задовольнити претензію?

На адресу Миколаївського деревообробного комбінату держлісгоспом було відправлено від станції Хуст один вагон лісу в кількості 24 м. куб. Зазначений вантаж повністю оплачено. Під час приймання вантажу було виявлено нестачу 9 м.куб. лісу на суму 10000 грн., що підтверджується комерційним актом № 125 від 14.05.2016 р.

Відповіді юристів (3)

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 25 років досвіду

    Які строки розгляду претензії, пред’явленої транспортній організації? Як вирішити спір у випадку відмови залізниці задовольнити претензію?

    На адресу Миколаївського деревообробного комбінату держлісгоспом було відправлено від станції Хуст один вагон лісу в кількості 24 м. куб. Зазначений вантаж повністю оплачено. Під час приймання вантажу було виявлено нестачу 9 м.куб. лісу на суму 1000 грн., що підтверджується комерційним актом № 125 від 14.05.2016 р.

    Студенты решают задачи сами.

    Гончаренко Константин
    Гончаренко Константин 3 роки тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Доброго дня!

    По Вашому питанню повідомляю наступне:

    Загальний термін позовної давності в Україні - 3 роки згідно ст. 257 Цивільного Кодексу України.

    З дати коли Ви дізналися або могли дізнатися про істотне порушення Ваших прав, що випливали з договору чи інших немайнових відносин.

    Щодо претензії , то вона не має чітких термінів подання - у Господарському Кодексі вказано лише, що її потрібно розглянути у термін 7 -ми днів після отримання та надати адресату письмову відповідь у термін 30 ти днів , згідно дати на штемпелі конверта.

    Якщо відповідь буде негативною, то вона додається до позову, як доказ,

    Якщо відповіді взагалі не надійде до позову додається ( копія відправленої претензії та квитанція з пошти про відправку, як доказ, того , що Ви вчинил необхідних заходів для врегулювання спору у досудовому порядку.

    Щодо перспектив судової справи можу сказати , що все залежить від повноти доказів , реакції продавця на Ваші вимоги, достатне обгрунтування вимог для суду.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    • Анна Клієнт 3 роки тому

      Дякую за інформацію


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України