Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Господарське право, 19 травня 2020, питання №19886

Чи правомірні дії суду? Відповідь обґрунтуйте.

Мале підприємство “Сталкер” уклало з кабельним заводом у грудні 2015 р. договір на поставку в II кварталі 2010 р. 19,7 км кабелю. Завод свої зобов’язання не виконав, кабель у встановлені строки не поставив. МП “Сталкер” звернулося в липні 2016р. до господарського суду з позовною заявою про стягнення з кабельного заводу неустойки за недопоставку кабелю. Суддя господарського суду позовну заяву повернув, вказавши в ухвалі про необхідність досудового врегулювання спору, що виник між сторонами.

Відповіді юристів (3)

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 4 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 24 роки досвіду

    Якщо ви навіть такого елементарного питання не можете вирішити, то краще змініть навчальний заклад. Відкривайте ГПК і вивчайте. Або звертайтесь в платний розділ, і якщо ви самі не спроможні дати відповідь на елементарне питання, то може хтось по приколу відповість.

    Жупинский Николай Андреевич
    Жупинский Николай Андреевич 4 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 25 років досвіду

    Мале підприємство “Сталкер” уклало з кабельним заводом у грудні 2015 р. договір на поставку в II кварталі 2010 р. 19,7 км кабелю.

    Вы даты случайно не перепутали? Или это у Вас так преподаватели в ВУЗе прикалываются? Подписать в 2015 году договор на поставку кабеля в 2010 году... К договору надо еще и машину времени прилагать, чтобы его исполнить в прошлом.

    Десятник  Володимир  Олексійович
    Десятник Володимир Олексійович 4 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 50 років досвіду

    Вашу проблему у форматі "запитання-відповідь" вирішувати недоцільно. Консультація також не є належною формою правничої допомоги, оскільки це розуміння норм права тільки консультантом. В цьому випадку, ефективною формою правничої допомоги є критичне науково-практичне дослідження розуміння та застосування норм права саме Верховним Судом, оскільки тільки його висновки обов'язкові для судів попередніх інстанцій.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України