Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Для бізнесу, 20 квітня 2020, питання №17141

Мать одиночка хочет открыть свой бизнес

Моя сестра мать одиночка,она получает децкие и хочет открыть свой бизнес но она не знает что делать,боится что её лишат выплат на ребенка,и хотелось бы узнать у вас,лишат её выплат на ребенка если она откроет свои бизнес или нет?

Відповіді юристів (2)

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 4 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 24 роки досвіду

    добрый день. Предпринимательськая деятельность не имеет отношения к выплатам ей как матери-одиночке. Это абсолютно разные вещи. Ее доход не влияет на выплаты по содержанию ребенка как одинокая мать.

    Крикун Сергій  Павлович
    Крикун Сергій Павлович 4 роки тому

    Юрист, м. Дніпро, 30 років досвіду

    "ПОРЯДОК призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1751-2001-%D0%BF):

    "Допомога при народженні дитини...

    13. Допомога при народженні дитини надається у розмірі, встановленому на дату народження дитини....

    Допомога при народженні дитини, яка народилася після 30 червня 2014 р., надається у розмірі 41280 гривень. Виплата допомоги здійснюється одноразово у сумі 10320 гривень, решта суми допомоги виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами.

    Особам, які на 30 червня 2014 р. мали право на отримання допомоги при народженні (усиновленні) дитини у розмірі, встановленому на першу дитину, після досягнення дитиною двох років на наступні 12 місяців призначається щомісячна допомога у розмірі 130 гривень.

    У разі працевлаштування отримувача допомоги або виходу на роботу виплата допомоги у розмірі 130 гривень припиняється." -

    оформление Вашей сестрой ФОП будет, как я считаю, определено органом СЗН как трудоустройство и в выплате суммы 130 грн. отказано;

    "Допомога на дітей одиноким матерям...

    34. Допомога на дітей одиноким матерям, одиноким усиновлювачам, матерям (батькам) у разі смерті одного з батьків, які мають дітей віком до 18 років (якщо діти навчаються за денною формою у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, - до закінчення такими дітьми навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років), надається у розмірі, що дорівнює різниці між 100 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців." -

    другими словами, размер дохода ФОП будет влиять как на размер помощи матери-одиночке, так и на ее выплату или отмену выплаты вообще.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України