Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 13 квітня 2020, питання №16442 150₴

Перевод в другой род войск.

Здравствуйте. Я подписал контракт с ВСУ, прошел обучение и скоро направляюсь в часть в которую у меня отношения(сухопутные войска). Спустя некоторое время появилась возможность служить в морской пехоте (отношение есть), но приказ уже вышел на первое отношение. Возможно ли еще перевестись в другую часть, если да то как? Спасибо.

Відповіді юристів (9)

    Костромина Виктория
    6.7%
    Костромина Виктория 4 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

    согласовуйте наличие мест и пишите рапорт на перевод - а начальство решит - подписывать или нет

    Малик Олександр Володимирович
    Малик Олександр Володимирович 4 роки тому

    Адвокат, м. Вінниця, 9 років досвіду

    Здравствуйте! Максим, возможно перевестись в другую часть только путем написания рапорта, и указания причины перевода: как пример, по семейным причинам.

    Нужно отношение с того места где вы хотите проходить службу, а также ваш рапорт по месту прохождения службы на перевод.

    С уважением, Александр Малик

    .................................................................................................................................

    Ковальчук Владимир
    13.3%

    Переведення у місцевість на рівнозначну посаду,

    на особисте прохання здійснюється у таких випадках:- неможливість проходження військовослужбовцем військової служби у місцевості, до якої його переміщують, відповідно до висновку (постанови) військово-лікарської комісії;- неможливість проживання членів сім'ї військовослужбовця за станом здоров'я в місцевості, до якої його переміщують, відповідно до документів, які це підтверджують;- потреба у догляді за непрацездатними чи хворими батьками, дружиною (чоловіком) або особами, які виховували його з дитинства замість батьків і були визнані опікунами та мешкають окремо від сім'ї військовослужбовця, відповідно до документів, які це підтверджують, та на законних підставах перебувають на території України;- за сімейними обставинами - на особисте прохання.Таким чином, можна зробити висновок, що чинне законодавство України не містить вимог про переведення за місцем проживання.Більш детальну інформацію можна знайти в Положенні про проходження військової служби громадянами України, розділи “Призначення на посади”, “Переміщення військовослужбовців”, а також Інструкції про його виконання (наказ МОУ №170-2009р.)ПОЛОЖЕННЯ про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України» (http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1153/2008/page):«113. Переміщення військовослужбовця за станом здоров'я або за станом здоров'я членів його сім'ї здійснюється за рапортом військовослужбовця та за наявності відповідного медичного висновку.Для переміщення в іншу місцевість військовослужбовець до рапорту додає відповідні документи, які підтверджують необхідність зміни місця проживання:дружини (чоловіка);його (її) неповнолітніх дітей, повнолітніх дітей - учнів (студентів) навчальних закладів за денною формою навчання, які перебувають на утриманні військовослужбовця, та дітей-інвалідів I або II групи;непрацездатних батьків військовослужбовця та його (її) дружини (чоловіка);братів, сестер військовослужбовця та його (її) дружини (чоловіка), які перебувають на його (її) утриманні.Переміщення на нове місце військової служби військовослужбовця, який проходить військову службу за контрактом, викликане потребою догляду за непрацездатними чи хворими батьками, дружиною (чоловіком) чи особами, які виховували його з дитинства замість батьків і були визнані опікунами та мешкають окремо від сім'ї військовослужбовця, здійснюється командирами з'єднань, рівнозначними їм і вище посадовими особами на підставі рапорту військовослужбовця та відповідних документів, які підтверджують потребу в постійному сторонньому догляді (допомозі, нагляді) за ними.»., відповідно до спеціального дозвільного принципу осіб публічного права (якими в даному випадку є військове командування): «заборонено все, що прямо не дозволено законом»,

    Киншов Дмитрий Сергеевич
    13.3%
    Киншов Дмитрий Сергеевич 4 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 6 років досвіду

    Добрий день.

    Відповідно до п. 110 Положення про проходження військової служби - Переміщення осіб рядового складу, сержантського та старшинського складу за наявності обґрунтованих підстав з урахуванням висновків атестування, рекомендацій їх безпосередніх і прямих начальників на підставі клопотань командирів (начальників), які порушили питання про переміщення, здійснюється:

    між з'єднаннями, військовими частинами, оперативними командуваннями - наказами посадової особи, якій підпорядковані відповідні види Збройних Сил України, з'єднання, військові частини та оперативні командування;

    між видами Збройних Сил України та військовими частинами, які підпорядковані начальникам структурних підрозділів Генерального штабу Збройних Сил України, - наказом першого заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України;

    між військовими частинами видів, родів військ (сил) Збройних Сил України та військовими частинами, які підпорядковані Міністерству оборони України, - наказом керівника служби персоналу Міністерства оборони України.

    Згідно з п. 112 Положення - Військовослужбовець може бути переміщений на нове місце військової служби з однієї військової частини до іншої у випадках, визначених пунктом 82 цього Положення. - переміщення можливо за сімейними осбатвинами - за особистим проханням.

    З повним переліком підстав ознайомитися за посиланням - https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1153/2008#n369.

    Тобто, переведення можливе, але, якщо будуть підстави. Зверніться із рапортом до керівника частини.

    Адвокат Евгений Александрович
    16.7%
    Адвокат Евгений Александрович 4 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте!

    Скорее всего не получится, так как есть приказ.

    Но можете попробовать, для этого нужно:

    - рапорт на имя командования воинской части;

    - отношении от воинской части, куда Вы хотите перевестись;

    - отсутствие противоказаний для службы в морской пехоте, по результатам медкомиссии;

    - если это не противоречит Вашему контракту.

    Всего доброго, удачи Вам!

    Крикун Сергій  Павлович
    16.7%
    Крикун Сергій Павлович 4 роки тому

    Юрист, м. Дніпро, 30 років досвіду

    Как изложено коллегой Киншовым, согласно "ПОЛОЖЕННЯ про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1153/2008), п.110:

    "Переміщення осіб рядового складу, сержантського та старшинського складу за наявності обґрунтованих підстав з урахуванням висновків атестування, рекомендацій їх безпосередніх і прямих начальників на підставі клопотань командирів (начальників), які порушили питання про переміщення, здійснюється:...

    "між видами Збройних Сил України (как в Вашем случае - прим. авт.) та віськовими частинами, які підпорядковані начальникам структурних підрозділів Генерального штабу Збройних Сил України, - наказом першого заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України;"

    - поэтому, как я считаю, рапорт по команде следует подавать не на имя командира воинской части, а на имя "першого заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України" - генерал-лейтенанта Тимошенко Р.И. (Родион Иванович).

    Гончаренко Константин
    16.7%
    Гончаренко Константин 4 роки тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Доброго дня!

    По Вашому питанню повідомляю наступне:

    Вам необхідно подати рапорт на переведення на ім я начальника Вашої військової частини з обгрунтуванням причин такого переведення , а також:

    1. подання від військової частини до якої Ви бажаєте здійснити переведення на подальше проходження служби.

    2. висновок ВЛК про відсутність протипоказань до проходження служби за обраним напрямком.

    Відповідно до п. 110 Положення про проходження військової служби - Переміщення осіб рядового складу, сержантського та старшинського складу за наявності обґрунтованих підстав з урахуванням висновків атестування, рекомендацій їх безпосередніх і прямих начальників на підставі клопотань командирів (начальників), які порушили питання про переміщення.

    Якщо вказане переведення не суперечить раніше укладеному контракту Вам його мають погодити , але вказане питання необхідно перш за все узгодити між військовими частинами.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Савченко Олександр
    16.7%
    Савченко Олександр 4 роки тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    Доброго дня.

    но приказ уже вышел на первое отношение. Возможно ли еще перевестись в другую часть, если да то как? - так, це можливо.

    Вам необхідно подати рапорт на ім'я керівника, який підписав (видав) наказ про ваше направлення у військову частину (сухопутні війська), щоб Вас перерозподілили у військову частину (морська піхота).

    Успіхів Вам!

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 4 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте!

    Скорее всего не получится, так как есть приказ.

    Но можете попробовать, для этого нужно:

    - рапорт на имя командования воинской части;

    - отношении от воинской части, куда Вы хотите перевестись;

    - отсутствие противоказаний для службы в морской пехоте, по результатам медкомиссии;

    - если это не противоречит Вашему контракту.

    Если нужна полная консультация алгоритм действий обращайтесь индивидуально.

    Всего доброго, удачи Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України